Vločky
Vložil(a): dáša,17. 2. 2016 17.17
Na dotaz odpovídá Ing. Lenka Švábová (lenka-svab)
Dobrý den, ráda bych se zeptala zda nesnášenlivost ovesných vloček něco značí? Synovi je 2,5 roku a vždy má po jídle z ovesných vloček řídkou stolici. Chtěla jsem jimi nahradit třeba mouku, ale nejde to.
Máte dotaz na odborníka z této poradny? Zeptejte se
lenka-svab , 23. 2. 2016, 0.47
Dobrý den, pokud jste vysledovali, že má syn po požití ovesných vloček řídkou stolici, tak se samozřejmě může jednat o nějakou intoleranci. I ovesné vločky obsahují bílkoviny, i když obsah lepku je sporný. Neuvádíte v čem vločky vaříte. Může to být třeba i reakce na mléčný kasein. V každém případě, pokud je to skutečně následek požité stravy, je třeba ji vysadit a doporučuji návštěvu lékaře, aby se stanovila příčina. Jinak ale existují i jiné druhy obilnin a pseudoobilnin, které můžete zařadit do jídelníčku. Patří sem třeba jáhly, pohanka, kukuřice, amarant a z nich vyráběné mouky. Nastudujte také něco na internetu : http://www.jimehlavou.cz/cz/alergie/Emag/DetailClanku/ic-183/oves-pro-celiaky-ano-ci-ne.html Zdravím LŠ.
Jáhly, pohanku, kukuřici a další samozřejmě používáme. Mně šlo, ale o ty vločky, klidně se jich i vzdám. Spíše mi šlo o to, zda to může být alergie na něco? Má to prakticky po všem - dělala jsem vločky s banánem a ořechy, má to po kupovaných tyčinkách s vločkama, i snad po polívce s vločkama to měl. Jinak mu to samozřejmě nedávám, když vím, že mu to nedělá dobře, takže vysazeno máme. Nechce se mi ho zbytečně brát na krev nebo podobné věci, proto se raději ptám.
Pro přidání dotazu je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.