Doma vyrobená NUTELKA
Jak zbavit lískové oříšky šlupky..
Předehřejte troubu na 170 C. Na plech položte pečící papír, nasypte na něj oříšky a nechte 'otoustovat' asi 12 minut. Šlupičky zhnědnou a a začnou se místy olupovat. Vyndejte a vsypte do utěrky, zabalte a důrazně třete o sebe tak, aby se co nejvíc šlupek odloupalo. Pak nechte úplně vychladnout.
Vlastní výroba Nutelky
Ve vodní lázni rozpustíte čokoládu.
V robotu rozdrtíte oloupané oříšky tak, že vytvoří hladkou pastu. Přidáte olej, cukr, kakao, vanilku, sůl a mícháte tak dlouho až docílíte požadované konzistence. Přidejte čokoládu a míchejte dál až do úplného spojení. Přelijte do sklenice s víčkem ve které budete vaši pomazánku 'uchovávat'. V lednici vydrží 2 týdny.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (18 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 28. 1. 2019, 13.26
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 10. 7. 2018, 23.06
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
slavuska, 12. 3. 2018, 23.11
tenhle recept se mi moc líbí, někdy zkusím
Trendyterka, 28. 8. 2019, 15.42
Ale ty Éčka budou v té mléčné čokoládě tak jako tak
Aliisha, 11. 1. 2017, 22.53
Nutelu mám moc ráda a tak to zkusím. Snad se povede.
k.o.r.i.n.e.k, 31. 5. 2016, 18.33
také jsem dělala