Domácí paštika s mandlemi
Očistíme si jatýrka, nakrájíme na menší kousky. Připravíme si na drobno cibulku a do sklovata opékáme. Přidáme jatýrka a zprudka opékáme, dokud se nezatáhnou a nepustí šťávu. Tekutinu vyvaříme a pomalu vaříme cca 20minut, podléváme zeleninovým či kuřecím vývarem (pokud nemáte vývar z kuřete, použijte bio kostku). Poté přidáme čerstvé bylinky, čerstvě mletý černý pepř a sůl.
1/3 jatýrkové směsi rozmixujeme tyč. mixérem na hrubo a dáme stranou. Zbylé 2/3 jatýrek rozmixujeme s povoleným máslem do hladké pěny. Do formy dáme alobal, vlijeme hladkou směs a do ní přidáme první část, která je rozmixovaná nahrubo - vsypeme mandičky na plátky a dáme chladit. Podáváme s čerstvým pečivem :-)
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (20 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
70dandule70, 11. 3. 2021, 18.37
Tu máme rádi,jen jsem ji nikdy nedělala určitě bude dobrá.
Žofinka, 28. 1. 2019, 19.11
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
iva.t, 5. 7. 2017, 22.08
paštiky jsou u nás velice oblíbené a tak je často dělám.
Mygara, 11. 2. 2017, 17.20
paštiky miluje můj manžel, tak se třeba někdy vzmužím a udělám
Aliisha, 25. 12. 2016, 23.02
Domácí paštika má mnohem lepší chuť než kupovaná.
Fuga, 4. 12. 2016, 7.20
vypadá krásně a je mi sympatické, že ty játra už jsou vařená před mixováním. já jednou zkoušela mixovat syrová játra a nebylo mi při tom moc dobře