Sleva na dítě
Vložil(a): Adrianita,14. 3. 2023 16.27
Ahojky, uplatňuji u zaměstnavatele slevu na děti, měsíčně. Teď si zadávám daňové přiznání online a nejsem si jistá, jestli tady vyplňuji i děti, nebo ne. Myslím si, že ano, protože pokud je tam nevyplním, vychází mi částka k doplacení, ,což by neměla, ale chci to mít správně.
Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Ano, je důležité, abyste v daňovém přiznání uváděla své děti, aby bylo správně vypočteno množství vašeho daňového základu a výše případného daňového bonusu na děti. Pokud máte nárok na slevu na děti, měli byste ji také v daňovém přiznání uvést. Je možné, že v případě nevyplnění dětí v daňovém přiznání může vzniknout daňová povinnost, což by mohlo vysvětlovat, proč se vám vypočetla částka k doplacení. Doporučuji tedy, abyste své děti v daňovém přiznání uváděla a zkontrolovala správnost vypočtené částky. Pokud si nejste jistá, můžete se obrátit na odborníka na daně nebo na finančního poradce, kteří vám mohou pomoci s přesným vypočtením daní a daňových slev.
patricia077, 14. 3. 2023, 17.55
Děti bys tam uvést měla tak jako tak abys měla odpočet daný ze zákona. U nás si uplatňuje manžel ale já zas u zaměstnavatele vyplňuji papíry že se odpočtu vzdávám a pro něj mám pak to vzdání se.
patricia077, 14. 3. 2023, 22.27
Chápu taky jsem to tak měla a dělala si přiznání sama ale děti si uplatňoval i tak muž měl pořád větší příjmy tak se to víc vyplatilo ?