Dotaz
Vložil(a): Leen,17. 1. 2021 20.00
Zdravím, mám syna 26měs.je šikovný ale nechce se mu mluvit, umí barvy, pexeso apod. Nezná někdo nějaký fígl jak ho rozmluvit? ?
Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Katka, 18. 1. 2021, 21.48
U kluků je to celkem běžné, že mluví později. Náš syn byl ochoten se barvy naučit ve 4 letech a kupodivu Země se stále točí a ze školy nosí jedničky ?Jak píšou ostatní omezit tv, tablet apod a na dítě mluvit, zpívat mu, recitovat, prohlížet si spolu knížky a ono to přijde. Do 3 let bych se neznepokojovala pokud slyší a reaguje na podněty. Ani naše obvodní po nás žádné mluvení ve 3 letech nechtěla ?
Mám syna 33 měsíců, a taky nemluví. Respektive řekne co se mu hodí, je líný. Umí zvuky zvířat, máma, teď začal konečně TÁTA, ale hlavně ham, mňam a bonbon ??? jinak má svou řeč, např.jeřáb je Vavau atd. A to na něj starší ségry mluví pořád, čteme knížky a tak. Neřeším. Zas byl napřed že měl brzo zub, brzo lezl, brzo stál atd.
Povídat si s ním, prohlížet knížky a číst. Každé dítě má svůj čas. Ale třeba syn mé švagrové už měl v září 3 roky a vůbec nemluví. On tedy tráví hodně času na mobilu u pohádek a když jsem ji na to upozornila, přerušila kontakty. Takže i nadměrné sledování pohádek můžou řeč zbrzdit. Jak to vypadá, že nechce mluvit? Jakože ve větách nebo neříká ani slova jako bába, pes apod.?
Katka, 18. 1. 2021, 21.53
Njn některým rodičům je celkem jedno, že dítě nemluví pořádně ani v 1.tride. ?To je těžký, no. Já jsem moc zvědavá, jak takové dítě mé kamarádky bude učitelka známkovat, když mu není rozumět. ?
Katka, 18. 1. 2021, 21.51
Může a nemusí. Náš syn nekoukal ani na tv ani do mobilu, denně jsme mu četli a stejně nemluvil dokud sám nechtěl. No a teď hubu nezavre, ani já jako ukecana žena nedám 30 % jeho denního objemu slov ?
Katka, 19. 1. 2021, 10.00
Jj je to těžké sledovat, jak to někteří rodiče dlouho neřeší a když na ně učitelka na zš houkne, ať s dítětem více pracuji a zintenzivni logopedii, tak jsou urazení, že nemají čas, že přece chodí do práce ?
Přesně. Já se u dcerky nervovala blbostma a až časem sem si zvykla, ze se má vše nechat plynout. Takže když kluk do tři let fakt skoro nemluvil (všemu rozumnel), tak sem se nenechala vykolejit “dobře minenejma radama” a byla naprosto v klidu a pak když měl potrebu, tak najednou začal mluvit krasne.
Katka, 18. 1. 2021, 21.54
Tak některé dítě může mít vadu sluchu třeba,i když to nemusí být nápadné.