Jak dítě naučit na nočník.
Vložil(a): petra 1,4. 2. 2016 21.53
Dobrý den.Chtěla bych poradit mám 2,5letého chlapečka a stále bojujeme s nočníkem,když chce na malou jde sám bez problémů ale když,chce na velkou tak se schováva a na nočník nechce a pokadí se.Už si s ním nevím rady zkoušela jsem to po dobrém,po zlém a nic.Máte některá podobnou zkušenost.Moc děkuji.Zdravím Petra
Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Mygara, 8. 1. 2018, 13.14
zabralo soukromí a třeba chvíli přestat ho tak strašně nutit
k.o.r.i.n.e.k, 14. 1. 2017, 17.29
Chce to dítě nenutit, dát mu nočník do soukromí a prostě plenu nedat
Fuga, 1. 12. 2016, 9.43
u nás právě zabralo, že jsem ho nechala právě pokakat a ro pěkně potom svištěl na záchod. a co otestovat drsnou variabtu, nechat ho v tom pěkně dlouho?
Kamila Pecharová, 12. 6. 2016, 16.25
Jak jste od února pokročili, jestli se můžu zeptat? měli jsme podobný problém a to i s čůráním.. Nechtěl, jak se mluvilo o vyměšování, dělal že neslyší, s bobkem se schovával i s plínkou na zadečku.. Nepomáhalo mu dát nočník do domečku, úplatky bonbóny, prosení, nic.. Synovi jsou nyní dva roky a tři měsíce a jsme už asi týden bez plen.. Tedy zatím kromě spaní, ale je to spíš jen z mé pohodlnosti, protože mám přece jen strach, abych nemusela převlékat celou postel kdyby náhodou.. K nočníku musel dozrát.. Možná trochu pomohlo říct mu, že děti ve školce taky nemají plínky, že už je velký, tak velké plínky nepůjdou koupit.. A dala jsem na radu doktorky a dávala ho každé dvě hodiny na záchod bez ptaní se ho, bez dlouhé diskuze, jen ho posadit a zase jít dát plenku.. Přesně po týdnu řekl, že plínu nechce a od té doby si říká.. Podotýkám, že za celý ten týden neudělal do záchodu vůbec nic! S bobkem to bylo ještě o něco horší, to je na delší povídání, ale povedlo se, dostal za to knížku s traktorem jako motivaci a od té doby to jde čím dál líp čas, čas, čas
KaterinaBb, 11. 3. 2016, 14.50
Můj malý taky ještě v lednu nechtěl na nočník. Rozhodla jsem se, že mu prostě pleny dávat nebudu. Nechávala ho počůrávat a vysvětlovala sem, že se to nedělá a musí na nočník. Během tří dnů se naučil chodit a sám si říkal
louskacek2, 6. 2. 2016, 23.32
Tak u nas to bylo stejne a chtelo to jeste tak tri mesice nez se ji chtelo nezabralo nic a pak to samo prislo. Dejte mu jeste cas. U nas to vyslo na leto mala litala na zahrade a vzdy po ni nekde kupicka:-). A pak najednou sama na nocnik:-).
náš kluk taky nechtěl na nočník, když jsem viděla, že chce kakat, tak jsem ho na něj posadila, zkusili jsme to i na záchod, tam se mu to nelíbilo. Ale když se mu to párkrát povedlo do nočníku, zjistil, že je to pohodlnější než do plínky a bylo to. Ale je pravda, že na to taky přišel až skoro ve třech letech. Pak během dvou měsíců zjistil, že ten záchod je ještě pohodlnější a nočník jsme schovali do skříně )) Ono to těm dětem opravdu musí dojít a pak to jde samo.