Jak na batole, které se "šprajcne"
Vložil(a): Jarka mmm,20. 6. 2016 19.20
Prosím o radu. Jak řešíte, když si batole postaví hlavu v ne moc vhodné situaci? S dcerou myslím dobře komunikuji, hodně vysvětluji atd. a většinou to chápe. Když třeba doma vezme něco, co nesmí mít v rukou, tak jí to v klidu vysvětlím a většinou to také vklidu odevzdá. Problém je ale např. venku-ráda chodí po obrubníkách, což jí nechávám, aby hezky balancovala atd., ale pak třeba dojdeme k rušnější silnici a chodík je na druhé straně. Tak jí řikám, že musíme na chodník a ona se najedou totálně šprajcne a nevidí neslyší a prostě musí jít po tom obrubníku. Nakonec to vždycky skončí hurónským řevem a musim jí doslovat odnést pryč. Jak to řešíte? Někdo razí teorii, že období vzdoru neexistuje, ale jak se s dcerkou mám domluvit, když vůbec nevnímá? Respektive vnímá jen ten obrubník :D. Děkuju moc za rady...
Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Mygara, 7. 12. 2017, 19.36
chce to trpělivost a počítat do 10
Fuga, 9. 12. 2016, 10.56
vydržet ale ten náš také neviděl, neslyšel.. Ale trvat na svém se vyplatí, ale důrazně... Ale projeví se to bohužel až později
k.o.r.i.n.e.k, 23. 6. 2016, 16.13
V případě nebezpečí bych dítě odnesla na bezpečnější místo a snažila se vysvětlit. Zatím se 14-ti měsíčnímu synovi snažím vysvětlovat, ale je to jak házet hrách na zeď ...
Vysvětlím a buď si dá říct a jdeme po dobrém, nebo se vzteká a jdem s nafučenou pusou a s řevem, záleží jakou má náladu ale prostě když hrozí nebezpeči tak poslechnout musí, někdy poslouchá bez problémů, už je rozumná a ví kde je jaké nebezpečí, ale někdy má zlobivý den, odmlouvá, vzteká se , naschvál chodí kam nemá a já už ji večer měřím, jestli se ještě vejde do babyboxu . (Myšleno s nadsázkou.)
Eliška Kaiserová, 21. 6. 2016, 7.25
I pres veskerou mou vysvetlovaci snahu,taktez musim dcerku vetsinou odnest,protoze domlouvani ani uplaceni dobrutkou u nas nefunguje
klarike1, 21. 6. 2016, 1.13
Já se snažím taky všechno vysvětlit, často zabere upoutání pozornosti něčím zcela jiným. Hlavně se s ní nikdy o tom nehádám a raději vymýšlím rychle, čím ji zaujmout. Párkrát se mi taky stalo, že jsem ji prostě vzala do náruče a šla křik nekřik.