Jaké máte uspávací rituály?
Vložil(a): JanaH, 24. 4. 2015 22.03
Jaké máte uspávací rituály? U nás to dřív byla ukolébavka, ale od jisté doby ji už Honzík nechtěl. Teď čteme pohádku, vždycky se musíme přitulit a dát si pusu a ještě "pusu nosama" a někdy ještě Honzík zpívá plyšákům "Halí belí". Když dávám spát mladšího, dostane pusu od každého z nás, pohladím ho a zazpívám ukolébavku.
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit
Žofinka, 11. 1. 2018, 19.11
já jsem zrovna nedávno začala číst krátké říkanky z leporela
Mygara, 18. 8. 2017, 17.03
když byly hodně malí, tak u prsa nebo jsem je musela držet za ruku nebo hladit, později klasicky u pohádky
k.o.r.i.n.e.k, 11. 1. 2017, 22.34
U nás čteme, pak čistíme zoubky a pak u prsa usíná. Teď už občas jen hladím a usne i bez neěj
Fuga, 22. 11. 2016, 9.29
my čteme pohádku a střídají se nám období, kdy u něj musíme zůstat než usne, a pak zase klidně 1/4 roku usíná sám
k.o.r.i.n.e.k, 11. 1. 2017, 22.35
To jste měla dobré, to syna uspávám celých 20 měsíců a do teď nespí celou noc
syn má 1,5 roku a od malinka jsme zavedli spinkání víceméně bez rituálů, usne s hajánkem a dudlíkem a pustíme mu projektor z chůvičky s melodií co má rád. Než usne tak ho pohladím a řeknu pár slov na spaní. Přijde mi lepší malá dítka nenavykat na rituály, které pak budou vyžadovat a mnohdy požadavky zvyšovat. Až bude větší ráda mu přečtu pohádku, ale bude to odměna za hezký den. Je pravda, že syn usíná od malinka dobře bez větších potíží a nejsem vázaná u postýlky uspáváním, nyní čekáme druhé a neumím si představit každého uspávat hodinu, jsem jen jedna )))) a děti dvě
Malá usíná u kojení a večer zpívám Mravenčí ukolébavku, hladím jí u toho po hlavičce. Starší dcera do 3 let usínala u kojení, jako miminku asi do roka a půl jsem jí taky zpívala ukolébavky, pak ji to už rušilo. Teď čteme pohádku, já častěji, partner tak jednou-dvakrát týdně, je teď pracovně dost vytížený mají hodně zakázek a kolikrát přijde domů až když holky už spinkají aspoň o víkendech se jim to snaží vynahradit.
Kamila Pecharová, 8. 1. 2016, 14.27
Syn 22. měsíců.. Večer po koupání, mléko a jedna pohádka u TV, poté do postýlky, pusinku a tam buď usne hned, nebo si něco povídá, nebo kouká i hodinu do tmy a usíná sám.. Velký problém máme ale s odpoledním usínáním.. Dříve jsme uspavali zpíváním, teď střídáme zpěv, vymyšlené pohádky nebo samousínání, ale většinou se uspat povede až po dlouhém boji, kdy neleží, utíká z postýlky, dělá vše pro to aby neusnul... Když ale spát nejde, večer s ním není k vydržení a jde spát brzy, což rozhazi celý další denní režim.. nemáte někdo nějaký typ, jak uspat nezbedu?
U první jsme se do jeho 3 let střídali s manželem, u druhého mi druhorozenný usínal u kojení a nyní rok a půl položím do postýlky a pozpěvuji Hají belí nebo Ššš a jemně pohupuji po zadečku - tak jak to měl i ten první ...nebo za posledních prád dní - ten starší čte pohádky a mladší u toho usne oboum klukům říkám jak je mám ráda a že jsou pro mě těmi nejlepšími - nejvíce to říkám tomu staršímu - jelikož ten mladší by mi odvětil akorát "Tátá, avá, Dádo. Blmblmblm...vééé"