Jaké máte uspávací rituály?

zobrazeno1407×

Vložil(a): JanaH,24. 4. 2015 22.03

Jaké máte uspávací rituály? U nás to dřív byla ukolébavka, ale od jisté doby ji už Honzík nechtěl. Teď čteme pohádku, vždycky se musíme přitulit a dát si pusu a ještě "pusu nosama" a někdy ještě Honzík zpívá plyšákům "Halí belí". Když dávám spát mladšího, dostane pusu od každého z nás, pohladím ho a zazpívám ukolébavku.

Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Žofinka

Žofinka, 11. 1. 2018, 20.11

já jsem zrovna nedávno začala číst krátké říkanky z leporela

Mygara

Mygara, 18. 8. 2017, 19.03

když byly hodně malí, tak u prsa nebo jsem je musela držet za ruku nebo hladit, později klasicky u pohádky

k.o.r.i.n.e.k

k.o.r.i.n.e.k, 11. 1. 2017, 23.34

U nás čteme, pak čistíme zoubky a pak u prsa usíná. Teď už občas jen hladím a usne i bez neěj

Fuga

Fuga, 22. 11. 2016, 10.29

my čteme pohádku a střídají se nám období, kdy u něj musíme zůstat než usne, a pak zase klidně 1/4 roku usíná sám

nikolava, 8. 11. 2016, 9.22

Do půl roka spal malý celou noc, stačilo dát do postýlky a odejít. Pak se něco zvrtlo a musíme u něj čekat dokud neusne

k.o.r.i.n.e.k

k.o.r.i.n.e.k, 11. 1. 2017, 23.35

To jste měla dobré, to syna uspávám celých 20 měsíců a do teď nespí celou noc

Pávinka, 14. 6. 2016, 10.16

syn má 1,5 roku a od malinka jsme zavedli spinkání víceméně bez rituálů, usne s hajánkem a dudlíkem a pustíme mu projektor z chůvičky s melodií co má rád. Než usne tak ho pohladím a řeknu pár slov na spaní. Přijde mi lepší malá dítka nenavykat na rituály, které pak budou vyžadovat a mnohdy požadavky zvyšovat. Až bude větší ráda mu přečtu pohádku, ale bude to odměna za hezký den. Je pravda, že syn usíná od malinka dobře bez větších potíží a nejsem vázaná u postýlky uspáváním, nyní čekáme druhé a neumím si představit každého uspávat hodinu, jsem jen jedna )))) a děti dvě

Minnie, 6. 4. 2016, 12.38

Malá usíná u kojení a večer zpívám Mravenčí ukolébavku, hladím jí u toho po hlavičce. Starší dcera do 3 let usínala u kojení, jako miminku asi do roka a půl jsem jí taky zpívala ukolébavky, pak ji to už rušilo. Teď čteme pohádku, já častěji, partner tak jednou-dvakrát týdně, je teď pracovně dost vytížený mají hodně zakázek a kolikrát přijde domů až když holky už spinkají aspoň o víkendech se jim to snaží vynahradit.

V007A, 6. 3. 2016, 12.31

Malá chce usínat sama, ani mazlit se nechce, teď na ni platí, že jdou spát plyšáčci, takjde taky.

Kamila Pecharová, 8. 1. 2016, 15.27

Syn 22. měsíců.. Večer po koupání, mléko a jedna pohádka u TV, poté do postýlky, pusinku a tam buď usne hned, nebo si něco povídá, nebo kouká i hodinu do tmy a usíná sám.. Velký problém máme ale s odpoledním usínáním.. Dříve jsme uspavali zpíváním, teď střídáme zpěv, vymyšlené pohádky nebo samousínání, ale většinou se uspat povede až po dlouhém boji, kdy neleží, utíká z postýlky, dělá vše pro to aby neusnul... Když ale spát nejde, večer s ním není k vydržení a jde spát brzy, což rozhazi celý další denní režim.. nemáte někdo nějaký typ, jak uspat nezbedu?

Zuzi, 23. 11. 2015, 20.04

U první jsme se do jeho 3 let střídali s manželem, u druhého mi druhorozenný usínal u kojení a nyní rok a půl položím do postýlky a pozpěvuji Hají belí nebo Ššš a jemně pohupuji po zadečku - tak jak to měl i ten první ...nebo za posledních prád dní - ten starší čte pohádky a mladší u toho usne oboum klukům říkám jak je mám ráda a že jsou pro mě těmi nejlepšími - nejvíce to říkám tomu staršímu - jelikož ten mladší by mi odvětil akorát "Tátá, avá, Dádo. Blmblmblm...vééé"

© 2013 -2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů