Kdy a jak jste odbourala plenky na noční spaní?
Vložil(a):Christie,26. 11. 2014 21.06
Brzy nás to čeká, asi jako všechny maminky s dětmi předškolkového věku, tj. první "level" v podobě denního nošení plen za námi, ale čeká nás ještě druhý "level", tj.odbourat plínky i na noc. Kdy jste s tím maminky začaly? Jaký jste zvolily postup a kdy se dostavil úspěch? Díky moc za názory, tipy a rady.
Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 5. 1. 2018, 7.02
to se teprve uvidí, ale nepromokavá podložka a prací peřiny už leží doma ve skříni
Mygara, 26. 7. 2017, 15.40
u nás si sami řekly děti, že nechtějí už plenu na noc, a bylo to někdy s větším a někdy s menším úspěchem
U nás měl tento proces několik fází. Syna jsem dávala na nočník, když byl schopný sám sedět cca 6 měsíců. Super! Pak přišel negativní zážitek. Paní, která ho hlídala v okamžiku, kdy začal kakat do pleny, tak začala plenu sundávat a dala ho na nočník. No, nočník jsme na cca 5 měsíců nemohli ani vidět. V 1,5 roce nastoupil do Montessori jesliček a šlo to samo, malé záchůdky byli velkou motivací. Za 14 bez plen přes den. A přesně v den svých 2. narozenin řekl, že nechce plenku ani na noc a bylo. Takže jsme bez plen od 2 let.
Aliisha, 11. 2. 2017, 22.36
Tak to je tedy šikula.
Aliisha, 14. 2. 2017, 8.14
Taky jsem zastáncem klidu. Na nic netlačit. Nutit do něčeho nemá smysl. Beru to i ze své zkušenosti. Taky nechci, aby mě někdo nutil do něčeho, co třeba ani nechci.
k.o.r.i.n.e.k, 14. 12. 2016, 23.38
Já jsem ráda že se syn v 19 měsícíh naučil čůrat a kakat do nočníku aspoň ráno
Blankasiro, 15. 11. 2016, 12.44
taky jsme měli nepromokavou podložku a ty trenovací kalhotky
Fuga, 14. 11. 2016, 8.43
nepromokavá podložka na postel, prací peřina i polštář a pračka na 8 kilo prádla ), u nás to bylo, že vydržel klidně i měsíc bez počurání, ale pak ta jedna "akce stála za to
Malá bude mít 24 měsíců. Už ted chodí na nočník,jen přes den a jak je nahatá. Jinak se ještě počůrá,jak je oblečená. Ale už ted je to pro nás plus,že se tak sama od sebe naučila. Ještě nedávno jsme za ní chodila a jen vytírala podlahu. Přes noc to bude horší,hodně v noci pije,to bude boj....