Trvalý, přechodný pobyt
Vložil(a): Cherrynka,23. 6. 2019 16.11
Ahoj, budu se stěhovat a chci se zeptat, jestli můžu mít na občance napsán zároveň trvalý a přechodný pobyt? Trvalý chci mít u sebe v novém a přechodné, kde zatím bydlím teď. Nechci všude všechno měnit, všechny ty slevové karty, výpisy, atd... Když mi třeba přijde něc na adresu přechodného bydliště, mohu si to na poště taky vyzvedout, když budu mít trvalý pobyt napsán jinak? Díky :)
Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Fuga, 1. 7. 2019, 18.07
Tak to se sama divím, že to na poště divím, ale je to super
Žofinka, 27. 6. 2019, 8.26
Já jsem žila v tom, že přechodný do op napsat nejde
L.janicka.l, 23. 6. 2019, 22.55
Ja to nijak neresila, u banky jsem si zmenila korespondencni adresu s tim ze az budu mit novou obcanku dolozim. Pobyt jsem zmenila po pul roce, pak nahlasila na uradech. Stejne jsem jezdila sem a tam, tak mi je jedno, kde mam adresu
L.janicka.l, 8. 7. 2019, 17.04
Zalezi na domluve a personalu
patricia077, 23. 6. 2019, 20.50
Už vše bylo řečeno jen bacha až budeš uvádět korespondenční adresu tak často některé úřady neakceptují a pošlou stejně na trvalé například z katastru z města atd mi dopisy chodí automaticky na trvalé i když jsem zadala korespondenční a dokonce tam volala
Furciferka, 24. 6. 2019, 0.42
Tak urady ti na korespondencni adresu kaslou. Pro ne je zavazne trvale bydliste. "Korespondencni adresa" uredne vlastne ani neexistuje. To muzes pouzit u banky, telefonniho operatora nebo kdyz si meco objednas, ale vse uredni musi jit na trvale bydliste. Od toho to trvale bydliste je.
patricia077, 24. 6. 2019, 10.25
Jo podle mne je to zase o ochotě a lidech ne závazné pro všechny
patricia077, 24. 6. 2019, 20.09
To jsi měla fajn já radši časem změnila to trvale bohužel po svatbě k manželovi na původní bydliště takže mne čeká ještě změna na adresu kde skutečně teď žijeme
patricia077, 24. 6. 2019, 10.24
Jo jenže když je sto km například musíš přeposílat nebo si zařídit na poště přeposílání ale to jsem dělala jen v rámci města
Furciferka, 23. 6. 2019, 20.05
V občance máš trvalé bydliště. Jako korespondenční adresu můžeš uvést cokoliv. Pak je většinou potřeba, když jdeš na poštu něco vyzvednout, abys s sebou měla i ten lístek, který ti hodí do schránky, samotná občanka v tomhle případě nestačí. Takhle mi to bylo řečeno na poště, když jsem nebydlela na svém trvalém bydliště a nechávala jsem si všechno posílat na místo aktuálního pobytu. Nikdy nebyl problém.
Furciferka, 24. 6. 2019, 0.37
Ne, ale kdyz ti prijde posta nekam, kde nemas trvale bydliste, tak k vyzvednuti na poste krome obcanky musis mit nezbytne i ten listek, ktery postak haze do schranky, kdyz nejsi doma. Kdyz ti to prijde na trvale bydliste, tak muzes listek v klidu nechat doma, tam jim staci obcanka, oni si to dohledaji.
patricia077, 24. 6. 2019, 10.26
To jde za nějaký poplatek nevím už kolik