Pohádky pro nejmenší
Vložil(a): Jarka mmm, 3. 11. 2016 20.29
Maminky,dneska jsem kooonečně začala dceři číst pohádky před spaním (jsou jí dva). Odpoledne jsem jí četla nějaké odsud z VP,ale jsou relativně hodně dlouhé-ke konci už dcerka troxhu ztrácela pozornost a víc jí zajímaly obrázky a už jsem trochu měla problém to udychat (špatně se mi teď dýchá). Tak jsem večer slavnostně vytáhla knížky po nás,kde jsou pohádky krátké (o repe atd.),ale jsou tam dost archaismy. A to nemluvim o knížkách od Drdy,to jsem skoro nedokázala číst nahlas:D. Otázka zní,máte tip na nějakou knížku s klasickými českými kratouckymi pohádkami prevedenymi do dnešní češtiny? Děkuji moc!
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit
Mygara, 26. 4. 2017, 10.57
my máma Moje první pohádky a je tam zkrácená verze Karkulky, Kůzlátek apod
Fuga, 23. 1. 2017, 15.58
my momentálně čteme Maxipsa Fíka, ale to asi nebudete považovat za českou klasiku, ale je to dlouhé tak akorát a jsou tam i obrázky
Krátké pohádky máme leporela jinak jsou různé knihy s pohádkami, kde je právě Perníková chaloupka, Budulinek, Tři prasátka... Atd...my máme 4 takové knížky kde jsou tyto pohádky, ale záleží ja krátké myslíte, naší dceři se nejvíc líbí Nejkrásnější pohádky, koupili jsme v Levných knihách, ale pohádky jsou celkem dlouhé, i když jsou psány velkými písmeny tak se to mozná jen zdá ale fakt měla/má úspěch
klarike1, 4. 11. 2016, 10.42
Tak my máme hodně dětských knížek, dcerce je 2,5, ale texty z knížek zatím nečteme, vyprávíme vlastními slovy.
Katka, 4. 11. 2016, 8.26
Ve dvou letech jsme četli medvídla Pú, bylo tam hodně obrázků a málo textu nebo Krteček má spoustu knížek.
k.o.r.i.n.e.k, 4. 11. 2016, 0.41
Já teď čtu z Vp vlk a tma je to krátké a pak 2x sedm pohádek ?
k.o.r.i.n.e.k, 4. 11. 2016, 8.38
Právě že není, je to o vlkovi, který se bál, ale pak překonal sám sebe, ale je to tedy dost krátké