Pohádky v angličtině
Vložil(a): Cherrynka,22. 4. 2019 14.06
Ahoj, pouštíte dětem pohádky v angličtině? Syn už je sleduje denně cca měsíc a mám radost, že už umí počítat anglicky do pěti, zná barvy, ale česky to zatím neumí :D Tak mě napadlo, máte to taky někdo tak? Kamarádky syn se taky naučil prvně čísla a barvy v angličtině a pak sám od sebe česky :)
Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
kralicek petrik, 27. 3. 2020, 23.28
Hezky vecer preju .Natacim dětské pohadky na YouTube ,tak budu rada ,kdyz se podíváte. https://www.youtube.com/channel/UCTg5YWpNHk0ewkV8YO18bMQ/featured?view_as=public
k.o.r.i.n.e.k, 17. 7. 2019, 10.09
Syn se na to občas podívá většinou když hlídá táta ale nenaučil se z toho nějak nic moc
k.o.r.i.n.e.k, 21. 7. 2019, 13.29
Umí český do dvaceti to jsem ho učila já ale z anglických nic z videí
Dětem se snažíme pouštět televizi minimálně a když už, tak v češtině. Angličtina je v dnešní době důležitá, ale myslím, že rodný jazyk je důležitější. A když pak na různých diskuzích vidím, jak hrozně je někdo schopný komolit češtinu, tak je mi z toho smutno. Nejdřív by měl člověk vědět, kde psát i, y a až pak co se jak řekne anglicky.
Je to pravda, že AJ je důležitá. Je mi 30 a angličtinu ted chtějí skoro všude v zaměstnání. U nás ji chtějí i jako pro vedoucí obchodu typu Kauf, hypernova atd... a taky dokonce ve sportovním sředisku a v našich větších restauracích, v prodejně s auty atd... Já sama za sebe jsem ráda, že jsem se naučila sama plynně a teď jsem se dala do italštiny
Lusesita25, 25. 6. 2019, 12.58
Nepouštím už jen z toho důvodu, že nemáme satelit a na PC moc nechodíme a pokud už ano. Tak u nás jedou jedině vláčky.
Fuga, 24. 4. 2019, 21.35
To je jasné, že jim je pouštím, i když někdy nedobrovolně
Ja synovi televizi nepoustim. To jdeme radeji ven a to za jakehokoli pocasi. S anglictinou jsem chvili vahala a pak jsem dosla k zaveru, ze se dite ma naucit nejdriv poradne materskym jazykem. A pokud syn nebude uplne blbej, tak se anglicky nauci treba az v sesti letech. A vubec to nema smysl, pokud se na deti anglicky nemluvi i doma.
Janako, 21. 7. 2019, 14.01
Jenže to je rozdíl, když se na děti mluví dvěma jazyky stále a přirozeně.
Žofinka, 23. 4. 2019, 16.05
Já pouštím anglické písničky, proč ne, ale jaký to bude mít vliv netuším
L.janicka.l, 24. 4. 2019, 9.24
To se pozna casem
WeruskaSK, 23. 4. 2019, 15.30
Zmysel to ma. Moje deti vedia po anglicky len vdaka videam po anglicky. Obcas pozru v slovencine cestine alebo rustine ale 90percent anglicky a vysledky vidno. A tiez vedeli cisla tvary farby najprv po anglicky az potom slovensky. My na nich po anglicky nehovorime kedze si netrufame
Jooo, syn si to taky někde přepne doo ruštiny, italštiny i španelštiny, to mě docela štve, chci ho učit angliicky, dál at si pak vybere sám My zpívám anglické písničky Little monkeys jumping on the bed, to se skoro furt opakuje, takže se slova zapamatují hned. Nebo u nás taky vede Johny, Johny, yes papa
Janako, 23. 4. 2019, 10.43
Podle mě by se na něj muselo mluvit anglicky neustále,aby to mělo nějaký smysl. Třeba ani neví,co říká,když to ještě neumí ani cesky.Anglictina je dnes určitě důležitá,ale člověk taky musí vědět jak na to.Rekla bych,že v tomhle jsou dobré třeba ty mezinárodní školky.
Janako, 21. 7. 2019, 14.14
Teď mě napadá,že máme příbuzné v zahraničí. Jejich syn (17let) česky mluví plynně a bez přízvuku,ale neumí česky psát ani číst text.
jitka46, 23. 4. 2019, 0.22
Děti koukávaly, asi 3x týdně. Dostaly tak dobrý základ.
Janako, 21. 7. 2019, 14.07
Její manžel ale není Čech a ani tady nezijou.
Janako, 21. 7. 2019, 19.53
Tím chci říct,že je to pak pro ty děti jednodušší,když v tom jiném prostředí žijou.Snaz se ten jazyk naučí.