Vedete děti k hudbě a jak?
Vložil(a): Alexandra,1. 7. 2015 10.33
Maminky, vedete své děti k hudbě? Zpívaly jste jim například už v těhotenství a reagují na váš zpěv i po narození? Máte nějaké zkušenosti například s hudební školičkou? Zpíváte si doma třeba u domácích prací? Uvítáte jako dárek nějaký hudební nástroj, nebo je to pro vás "spousta rámusu za trest"? :) Máte doma malého bubeníka nebo kytaristu? Jak vnímáte vliv hudby na rozvoj dětí? ...Podělte se o své zkušenostmi s ostatními maminkami. Zajímá nás to. :)
Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Dobrý den, můžeme doporučit videa pro děti na tomto youtube kanálu: https://www.youtube.com/watch?v=YAwPv07nurU&t=2s Série je zatím neukončená, ale už nyní je plná podnětů pro děti předškolního věku. A pobaví se i starší..
Žofinka, 29. 1. 2018, 10.56
tak zatím má nakročeno na kariéru bubeníka, jen do všeho tříská
Mygara, 5. 9. 2017, 16.27
obě děti hrály (bohužel minulý čas) na housle, ale i tak si myslím, že to na nich zanechalo jen pozitivní vliv, naučili se vyhradit si čas na cvičení a také se rozvíjely snad lépe spojení v mozku
k.o.r.i.n.e.k, 9. 12. 2016, 23.48
Se synem si zpívám pořád a také "hrajeme" na pianko
Fuga, 23. 11. 2016, 10.35
v těhotenství jsem jim zpívala, ale Mozarta jsem jim do břicha nepouštěla. Těď se snažíme zpívat apod., mají i bubínek a činely, ale ty jim někdy zabavím v rámci zachování svého duševního zdraví. A liduška je teprve v plánu
k.o.r.i.n.e.k, 9. 12. 2016, 23.49
Manžel mi mozarta pouštěl už v těhu a pak malému také, ale já na to nejsem
Ač nemám o svém zpěvu valné mínění, zpívala jsem oběma holčičkám už v těhotenství. Potom jsem jim zpívala večer u uspávání. Starší měla nejraději Halí belí, mladší miluje Mravenčí ukolébavku. Starší dcera kolem roku milovala ,,nástroje" s kterými se dal dělat rámus, ať už dvě vařečky, nebo vařečka a hrnec, cokoliv se doma našlo . K Vánocům dostala dětské chrastící rumbakoule, to byl teprve mazec . A babička vyhrožovala že jí koupí bubínek, když jsem jí řekla že bubínek ale zůstane u ní, tak ji to přešlo od mala ji taky učím různé dětské písničky, Skákal pes apod, spoustu se jich taky naučí ve školce. Když jedeme autem tak poslouchá dětské písničky stažené v mobilu, různé z pohádek, dětských filmů a taky Říkej mi táto, to zpívá od 2 let teď miluje různé frkačky, trumpetky a taky doma píská na flétnu po tetě tak bych ji ráda dala někam na kroužek flétny. To by ji mohlo bavit.
Kristy Sim, 19. 11. 2015, 15.45
Dcerka když byla v bříšku, pouštěla jsem klavírní hudbu pro těhotné, byla úžasná a malá ji dokonce pak na světě poznala, uplně zbystřila. Jinak si hodně pouštíme dětské písně doma, případně si zpíváme a v autě máme "dospělácké" písničky, ať není jen jednostranně zaměřená =)