Nechce na záchod
Vložil(a): Kanica, 21. 9. 2021 12.46
Ahoj, řeším už dlouho fakt, že syn nechce chodit na záchod. Jsou mu 4 a půl roku a záchodu se prostě šíleně bojí, i když nemá proč. Nevím o ničem, že by tam spadl nebo si tam nějak ublížil. On jen prostě řekne, že na záchod nechce a prostě se pokaká do kalhot. Na malou na záchod jde. Pritom má své sedátko, schůdky, hrací nočník, nechce ani jedno. Přitom na záchodě sám od sebe cca 4x byl a byl nadšený a já taky. Pak přestal. Takže už půl roku zase to dělá jen do kalhot. Ve školce samozřejmě taky. Jsme tam s nimi domluvená, že když se stane nehoda, přijdu pro něj, jinak by tam být nemohl. Byly jsme u psychologa, ale bez výsledku, nyní nás čeká ještě další jiný psycholog. Nejhorší je, že jak ho nutím na záchod, tak má k tomu ještě větší averzi a vzteká se. Co s tím? Děkuji
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit
Adrianita, 24. 9. 2021, 14.07
Synovi budou 4 roky a kakat chodí jen na nočník, ve školce teda na záchod jde, ale nepomohl by aspoň doma ten nočník?
Katka, 22. 9. 2021, 12.22
Tento věk není až takový problém. Znám i starší děti, mají buď psychogenní zácpu a nebo opožděný vývoj nervové soustavy, takže nejsou schopny vylučování dostatečně kontrolovat.
Katka, 22. 9. 2021, 20.34
Jak píše Minnie většinou jde vyprazdňování těžce a dítě dostane strach. Některé děti zase takto manipuluji s rodiči skrz jídlo a vyprazdňování. Někdy zase rodiče na dítě příliš tlačí a nerespektují jeho tempo. Řešila bych to jak s psychologem, tak neurologem. Třeba má dítě nějakou pridruzenou diagnózu, na kterou se zatím nepřišlo. Třeba to pozdější dozrávání nervové soustavy atd. Udělá se EEG a bude se vidět.
Adrianita, 24. 9. 2021, 14.10
Syn měl cca do 3 let chtěl na kakání jen plínku, pak to zadržoval a jednou ho to bolelo, tak nechtěl kakat vůbec. Šli jsme cestou změkčení stravou a dostatkem vody a taky to chtělo hodně trpělivosti a zvládl to.
Katka, 24. 9. 2021, 15.19
Tak vidím, že jsem se s tou pridruzenou diagnózou nemýlila. Mrzí mě to. Osobně co znám děti s těmito obtížemi jsou všechny buď ADHD nebo autiste. Takže se doktoři a pedagogive asi trefili
Adrianita, 24. 9. 2021, 14.11
Píšeš, že ti to přijde a mluvila si s ním o tom, jak to má on?
Neměl zácpu? Mám to se synem 3,5 roku taky. Měl zácpu, tuhý bobek, kakání ho bolelo a od tý doby se bojí. No a než by šel na záchod či nočník a riskoval kadění, tak se radši i počůrá. Přitom čůral hezky a včas. Teď kaká do slipů ale stylem že ukákne třeba 5x denně, bojí se vykadit se najednou. Do školky je přijatý, platíme mu misto a vyčkáváme. V nemocnici nepomohli, akorát mu nasadili Forlax a k ničemu. Dala jsem mu do zadečku olej na rozředění hovínka, to z něj pak samo kapalo a on seděl na nočníku a řval že nechce. Je to prostě blok. Čípek tedy nepřichází v úvahu, zatahne zadek a nedostanu to do něj a na sílu nechci. Já zkusim kineziologii, jestli ani ta nepomůže, tak fakt nevím.
On právě nikdy neměl problém. Zácpu ani průjem. Samozřejmě jsem mu i obsah trenek "prozmoumala" a vše ok, byl i na rentgenu střev a taky vše ok. Prý je to psychický blok, ale nevím o žádném. Syn je veselý, má hyperaktivitu a nic zlého psychického na něm nevidím... Já právě nemohu ani do práce, ptž musím na zavolání hned do školky. Auto nemám, takže bych nemohla hned dojet.
Mě bude rodičák končit v dubnu 2022, a potom budu v háji, jelikož ty peníze budou hodně chybět pokud nepůjdu do práce já ho teda do školky nedávám, ale on by chtěl, každý den když vedeme starší dceru tak ukazuje svoji třídu, a říká, že tam chce. Já ho motivuju, že když nebude kakat a čůrat do kalhot, tak bude moct, jinak ne. Když vydrží týden bez ,,nehody", tak si sám v hračkárně vybere auto (má 7 samolepek a ty by přelepoval jinam aby viděl).Slibuju hory doly černý les a k ničemu
Katka, 21. 9. 2021, 19.57
A proč pro něj hned musíte do školky? V naší školce je to o domluvě, dítě osprchují a prevlecou. Ideálně když si seženete potvrzení od lékaře, že má tento problém. Vždyť se to tam běžně stane komukoliv.