účtenkovka
Vložil(a): Leňulka,12. 10. 2017 22.46
Tak taky hraju účtenkovku, účtenky jsem si brala vždycky, takže naťukat pár čísel do PC mě nezabije, nic nečekám ale proč to nezkusit? Ale dnes mi nejde do hlavy, že mi to píše účtenka není v systému EET, včerejší zadána u stejného obchodníka v pohodě a dneska není v systému. No tomu fakt nerozumím, tím se fakt ukazuje, že obchodníci neevidují všechno ale asi jen co se jim hodí. Manžel na to taky koukal jak jantar, že proč by to takovej velkej prodejce měl zapotřebí a že to ani nemožný, že to si snad ani nemůže dovolit. No nevím jsem z toho jelen. Vy co hrajete stalo se vám to taky? Aby to jeden den šlo a druhý den jiná účtenka stejného prodejce ne?
Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Je to tak, že nejde zaregistrovat dvě účtenky v jeden den od stejného prodejce. U řetězců to platí plošně. Ráno koupíte něco v Lídlu v Praze, navečer v jiném městě (doma), je to stále jedno. Ošidit to může prodejce jednoduše. Stačí odpojit pokladnu od počítače. Pokladna účtenku vydá, ale neodešle ji do systému. Máme v rodině už přes 40 účtenek v Účtenkovce. Z toho ale 7 nezaregistrovaných (a jen jedna je od Vietnamců) těch šest je benzinky, trafika, ale i PENNY a OKAY. Takže v globálu může jít o tisíce podvodníků. A tomu má EET zabránit. Jen nevím, co s tím nezaregistrováním tam nahoře dělají. Jestli si jen neřeknou, že jsem se třeba jen překlepl při psaní kódu. Ale já je vždycky několikrát ověřuji, jako dědeček na to mám fůru času.
Žofinka, 14. 10. 2017, 8.50
mě se to zatím nestalo, ale zkusila jsem to párkrát .-)
dadinkamaminka, 14. 10. 2017, 0.38
Mám zatím zaregistrovány 3 účtenky,další 3budu registrovat zitra.Ale zadny problem jsem nemela s tim,zatim...
Aliisha, 13. 10. 2017, 22.42
Ještě jsem to nezkoušela, tak neporadím. Třeba to byla jen chyba systému
petrao, 13. 10. 2017, 15.08
Pokud je tam FIK kód tak to prodejce nemůže obejít, ten kód totiž dostane od FÚ takže nelze účtenku následne stornovat.
petrao, 13. 10. 2017, 15.14
POkud máte fik kod tak je chyba u finanční správy a ne u obchodníka. FIK kód je právě potvrzení od FÚ. Například u jídla s sebou nebo právě u kadeřnic být zatím nemusí
Tak to není. FIK kód je přednastavený (těžko by přišel až při vypisování účtenky), Pokud tedy vytáhnete káblík z počítače, pokladna neodešle účtenku do systému a kód stále platí. změní se až pošlete další účtenku přes počítač. Teoreticky je možné na pokladně vytisknout desítky účtenek se stejným kódem. Opatrnější chytráci to dělají po jedné, po dvou, protože systém by mohl zaznamenat podezřelou pauzu v kasírování. Odpojí, za pár minut zase připojí. Pokladna nemá paměť.
k.o.r.i.n.e.k, 13. 10. 2017, 11.38
Nesmí to být druhá účtenka z toho samého dne od stejného obchodníka jinak nevím
patricia077, 14. 10. 2017, 12.38
a funguje vám zadání o víkendu? já teď zadávala Benzinu a ani se to nehne
k.o.r.i.n.e.k, 14. 10. 2017, 20.44
Jo funguje to i o víkendu Jednou mi nešel fik kod tak jsem zadala ten druhý bkp a šlo to
patricia077, 14. 10. 2017, 15.03
Tak Billa šla bez problémů, Benzina až po třech hodinách nevím no
patricia077, 14. 10. 2017, 15.13
Já vím, že jsi to tady psala, ale mě to nehodilo ani chybu ani hlášku nic, prostě se to nehlo vůbec
patricia077, 17. 11. 2017, 12.47
Tak co první slosování za námi, já poctivě cpala, co se dalo a nic...co u vás?
patricia077, 17. 11. 2017, 14.19
tak já se teprve dnes zaregistrovala protože jsem chtěla vědět zda jsou ty kódy výherní či ne
patricia077, 18. 11. 2017, 14.54
ano bylo opravdu hodně zadaných účtenek četla jsem článek, také mi nešla včera zadat účtenka od řezníka, zkoušela jsem několikrát a nic
patricia077, 13. 10. 2017, 11.26
Jj taky to dělám a taky mi to psalo a účtenky navíc nesmí být starší než měsíc losování, takže mi to nevzalo už hafo účtenek
patricia077, 13. 10. 2017, 13.51
já to neřešila nejdřív to měli špatně ošetřeno teď jsem to zkusila a uvidíme
tak šlo o čerpací stanici a druhé je z hobi marketu kde se kupovali těsnění na topení to se do toho snad vztahuje jsem myslela. Ale třeba ok to těsnění třeba pochopím, že si to prodejce udělal sám. Ale benzín a nafta to se do toho snad počítá nebo ne? A navíc jeden den jedna účtenka z benziny šla a druhý den druhá účtenka s té samé benzíny a ta nejde. Kdyby to nebralo obě tak ok, tak v tom něco bude, že se to nepočítá nebo tak, ale takhle? jednou jde a jednou ne?
petrao, 13. 10. 2017, 15.16
také jídlo s sebou (pizza, hotdog, kafe v kelímku proto se všude ptají zda zabalit nebo na místě.
Tak hobby market podle mě by měl asi evidovat všechno. A ta benzina nevím, snad nějaké kafe nebo jídlo s sebou jak píše Petra. Spíš jsem to myslela tak, že část zboží může spadat pod EET a část ne, tím pádem se může stát, že jeden je účtenka zaevidovaná a druhý den ne, záleží na druhu zboží