5 letá prohlídka
Vložil(a): dadinkamaminka, 7. 5. 2018 13.19
Mamči,dnes jsem byla na 5 leté prohlídce se synem. Říkala jsem doktorce o tom vynechávání dechu ve spánku a ona mi řekla,že malej už od pohledu vypadá jako typické dítě,které má zvětšenou nosní mandli. Dala nám žádanku na ORL a podle jejích slov nejspíš půjde na vyndání mandle :( Máte s tím někdo zkušenost? :( Jak probíhá ten zákrok? Bolí to? :( Do toho ještě viděla ty jeho nožky,má úplně vybočený kotníky,tak nás čeká rehabilitace a nějaký vložky do bot dostaneme nebo co. Vypadá to,že mi roste špatně,díky těm nožkám má i vyboulený žebra. Myslela jsem si,že to je normální,proto jsem s nim nikam nešla,ale nedalo mi to a řekla jsem to doktorce dneska no... Já se z toho picnu už. Pořád nějaký problémy :(
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit
slavuska, 14. 5. 2018, 1.52
mandli bych trhat nenechala. nožičky bych nechala zhodnotit nějakým fyzioterapeutem, nechávala co nejvíc bosky, a možná uvažovala o barefoot.
Mygara, 10. 5. 2018, 18.58
tak uvidíte, co na to poví odborník
Fuga, 9. 5. 2018, 10.46
syn měl také velkou nosní mandli, skoro ucpaný zvukovod díky tomu a upravilo se to věkem + antihistaminika při nachlazení
Žofinka, 9. 5. 2018, 6.47
Počkala bych až co řeknou na ORL
Petra Schoberová, 8. 5. 2018, 19.40
S malým jsem byla v lednu.. Od září stále infekce, chrapal mluvil přes nos a podobně.. Dneska je na tom úplně stejně jako před zákrokem stále nemocný, stále rýma.. Je fakt že do toho všeho je i alergik-astmatik, ale s nosankem má neustále problémy, do toho mi bylo řečeno že i rýma a kašel je u něj už i chronická.. Tak si vyber... Teď je opět nemocný i s teplotami, a to dobrá minulý týden antibiotika. No.. Znovu bych do toho asi nešla.. Stejně může znovu nárůst
s mandlema neporadim, ale s tema nozkama bych si nasla nejakou dobrou fyzioterapeutku (mohu doporucit jedine v praze kam chodime my) zadne vlozky do bot bych nedavala. Vypada to ze ma povolene brisni svalstvo, tim ma vybocene kotniky a vyboulena zebra. Se synem jsem resila neco podobneho. Dostali jsme nekolik cviku, jak uz tu nekdo psal, dobre jsou prolezacky, kde leze nahoru a brisko posiluje, cviceni na mici nebo plavani.
Katka, 10. 5. 2018, 21.22
A cviky pomohly?
Adrianita, 7. 5. 2018, 21.44
Já byla na vytrhnuti mandle taky a mám z toho trauma doteď, dnes už to tedy probíhá setrneji. Dcera má taky zvětšené mandle, snažím se zákroku vyhýbat a řešit to alternativně.