Jak dostat do batolete léky
Vložil(a): Jarka mmm,25. 5. 2016 17.32
Dobrý den, máte někdo nějaký tip, jak do dítěte nacpat léky? Vyfasovali jsme atb na zápal plic, které jsou i rozpustitelné ve vodě, ale dcerka to odmítá (přestože vodu jinak pije). Mají se zapíjet vodou-nevím, zda by bylo vhodné to rozpouštět ve šťávě...Nechci, aby skončila na kapačkách..
Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Mygara, 16. 12. 2017, 13.11
stříkačkou, jiný způsob mě nenapadá
Fuga, 8. 12. 2016, 15.39
já jsem to do něj vpravila stříkačkou... Ale pokud těm atb nevadí kyselé, tak to zkuste zamaskovat i do šťávy
k.o.r.i.n.e.k, 7. 12. 2016, 23.35
J8 jsem musela dávat léky synovi násilím a co šlo jsem rozpustila a dala do stříkačky ale ani to pak nechtěl
Mě u obou dcer funguje brčko. Do skleničky na panáky dam trosku vody a to, co do nich potrebuju dostat (včetně homeopatik, protoze kuličky taky ta menší rok a 4 mesice vyplivne) a brckem cucají. Jeste odstartuju 3,2,1 a pak koukame, jak to mizí a povzbuzuju. Mame zábavu a účel splněn
To je zajímavé,to by jí mohlo bavit. Přes den jsme to zatim zavedli tak,že ji ten prášek rozpustim v trošce vody a k tomu rozdrtim 3 piskoty. Sni to bez problémů,protože jinak sladkosti nedostává. Horší je to v noci,protože se jí vubec nelíbí,že ji budim. Zatím to dělám tak,ze jí to rozpustim v trošce vody a přidám hodne javoroveho sirupu. Strikackou ji to pak davam vleze do pusy a lahví s brčkem to vleže zapije. Pak poměrně rychle usne. Takže se zda,že už jsme se nějak sehrály . Jen to buzení...ale s tím mi nikdo nepomůže. Omlouvám se za divný text,píši z telefonu.
Zuzka Čtvrtečková, 27. 5. 2016, 11.25
Nepomůžu, ale ráda si přečtu jak na to. Musím zaklepat, že jsem doposud nic takového nemuseli řešit, ale když vidím, jak bojujeme s obyčejnými sirupy nebo čípkem...
Mladší měl první antibiotika nedávno (taky rok a půl). Dostali jsme je ve formě sirupu, ale byl to boj. První den jsme zkoušeli dávat na lžičce, ale všude to prskal, nechtěl je. Zabralo mi až dávání antibiotik stříkačkou a doprovod zpěvem "mňam, mňam, mňam" na melodii písničky Skákal pes Snad se vám taky podaří najít na malou nějaký fígl.