Telefon na pohotovost, kde poradí
Vložil(a): Kamila Pecharová, 4. 4. 2018 20.12
Dnes jsem byla na kurzu první pomoci a zjistila jsem, jak málo známé je číslo na informační pohotovost. Já sama jej použila již několikrát.. Je to linka dostupná 24h denně, kde se můžete poradit, jak pomoci člověku, který to potřebuje, ale úplně akutně nepotřebuje volat záchranku.. Nebo vám tam poradí, kde je ve vašem okolí pohotovost, lékárna nebo v případě jejich uvážení rovnou vyšlou záchranku oni.. Já tam třeba volala, když syn celou noc zvracel a já si nebyla jistá jaké léky mu podat, nebo manžel volal co má dělat, když jsem se předýchala.. Na telefonu sedí pohotovostní lékař. Myslím, že mít v telefonu by ho měl prostě každý.. Je to 841 155 155 :)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit
Mygara, 8. 4. 2018, 14.37
tak ten je super, alespon si člověk nepřipadá, že je bude zdržovat
slavuska, 5. 4. 2018, 22.50
to je šikovné, už jsem o něm slyšela. před pár lety jsme nevěděla, tak jsem volala 155, když jsem potřebovala radu, ale ta by měla sloužit pro akutnější případy.
Fuga, 5. 4. 2018, 19.01
to je dobré vědět
Žofinka, 5. 4. 2018, 15.08
Tak to je dobré telefonní číslo
Janako, 5. 4. 2018, 14.29
Tak tohle vubec neznam,ale urcite je dobre o tom vedet!
Katka, 5. 4. 2018, 11.39
To slyším poprvé, ale já si většinou poradím sama nebo s googlem ;o) Uložené mám 2 čísla na toxikologii.
Kamila Pecharová, 5. 4. 2018, 12.32
Jo to já se s Googlem radím taky, ale rozhodnout se mezi dvěma léky, který dítěti podat mi minule neřekl.. A když jsem se před pár lety předýchala a začali mě brnět ruce a kroutit se sami od sebe do vrtule, bylo tohle číslo k nezaplacení!!!
Katka, 5. 4. 2018, 13.25
Já žádné léky dětem nepodávám Tím nic nezkazíš ;o)
Kamila Pecharová, 5. 4. 2018, 13.34
Vidíš i tohle můžou poradit.. Nic nedávat.. Horlivé matce, která neví čím dřív by pomohla ale znovu opakuji, není to linka pouze pro radu vůči dětem
Katka, 5. 4. 2018, 14.07
Tak je to logické nic nepodávat, když dítě v sobě ani nic neudrží ;o) V extrémních případech se to řeší kapačkou nebo čípky, což je stejně na recept.
Kamila Pecharová, 5. 4. 2018, 14.22
Njn asi nejsem tak chytrá jako ty.. (mimochodem hylac forte třeba několikrát zachránil celou rodinu ségry, když se jim rozjela střevní chřipka.. A taky to museli sníst) Mě to číslo přijde skvělé, podělila jsem se, většina je za něj ráda, to mi stačí.. Nebaví mě to vlastně neustále obhajovat..
Katka, 5. 4. 2018, 17.17
Hylac jsem měla jednou a bylo mě z něj ještě víc zle. Bereš si to moc osobně. My s Dášou jsme jen řekly své názory. Většina ostatních má radost z nového čísla a uloží si jej. Já jsem byla taky s prvním dítětem vyplašená, ale s věkem a zvyšujícím se počtem dětí se to lepší ;o)
Kamila Pecharová, 5. 4. 2018, 21.03
Jak říkám už po několikáté, číslo je určené i v případě rady u dospělých! Každý je vyplašený s prvním dítětem, ale to je věc jiná.. Co bys dělala, kdyby třeba kamarádka rychleji dýchala a najednou začala říkat, že jí brní ruce a nohy, poté se jí sami začali kroutit ruce do nepřirozené polohy, případně by omdlela..? Manžel zavolal tohle číslo.. Tam nám poradili dýchat klidně nebo do pytlíku a za chvíli mi bylo dobře. Volat sanitku by bylo zbytečné plýtvání jejich časem.. Stačila jen rada.. A takových situací se stane.. Ale fakt tě nenutím ho ukládat, ty si jistě poradíš se vším sama, už to vím neboj (podotýkám ještě, že manžel má za sebou spoustu kurzů první pomoci, věnoval se záchranařině, nacvičoval několikrát u simulovaných nehod, v podvěsu vrtulníku apod a stejně byl v tuhle chvíli rád za radu..)
Katka, 6. 4. 2018, 10.17
Pytlík znám ;o) Kámoška má panické ataky a má podobné stavy ;o) Když zavoláš 155, taky ti poradí a nemusí vždy posílat sanitku....samozřejmě nemělo by se číslo zneužívat pro banální dotazy. Kámošce teď nedávno zkolaboval manžel a taky volala bez výčitek rychlou. Ve špitále mu ale nic patologického nezjistili. Na základce jsem účastnila zdravotnických "závodů", teď s dětmi jsem byla na kurzu první pomoci. Ruce se mi kroutily i po chřipce, kdy jsem několik dní ejedla a chyběly mi minerály, koupila jsem si vincentku ;o)