Bolest v krku a kašel - 3. trimestr
Vložil(a): Jana N., 9. 12. 2014 13.18
Mám pár týdnů do porodu. Už mě týden bolí v krku a trápí kašel. Máte nějaký tip jak se toho zbavit, když se léky v těhotenství nedoporučují? Zábal na krk moc nepomáhá. Předem díky za tipy.
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit
Žofinka, 5. 1. 2018, 6.12
septisan na cucání do krku a sirup stopkašel, to můžou i těhotné
Mygara, 26. 7. 2017, 13.59
na krk septabene a kašel záleží jaký, ale na mokrý je jitrocel
Fuga, 19. 11. 2016, 10.44
na kašel můj lékař doporučuje Mucosolvan a na krk Septisan. Je to léty prověřené
k.o.r.i.n.e.k, 19. 10. 2016, 9.23
Také jsem měla potíže a pila jsem těhotenské čaje s medem
Fuga, 19. 11. 2016, 10.45
tak u bioparoxu bylo doporučené zrušit registraci
Estrela113, 9. 12. 2014, 19.59
Na kašel se může jitrocelový sirup. Na bolest v krku je super zázvorový čaj, vincentka a dá se také cucat kandovaný zázvor. Pak bych se nebála kloktat slivovici či slaný roztok. Dětem ještě vařím tyminánový čaj s medem, ale nejsem si jistá, zda v těhu tyminán ano. Jakmile by ale přišly teploty, určitě bych se zkontaktovala s lékařem a domluvila se, zda paracetamol ano a v jakém množství. Brzké uzdravení.
Katka, 9. 12. 2014, 19.29
kloktat slanou vodu, nebo šalvějový čaj; pokud to do 3 dnů nepřejde, tak bych zašla k MUDr. na poslech, určitě lepší případný zánět přeléčit antibiotiky než přecházet....já brala antibiotika v 9 tt, ke konci těhotenství bych se toho vůbec nebála, samozřejmě pokud bude opodstatněný důvod je nasadit..na kašel domácí tymiánový sirup, recept najdete na netu...dává se 5x denně, v těhotenství bych to snížila na 3x