Alergie na laktózu / bílkoviny kravského mléka
Vložil(a): skřítek, 17. 5. 2016 21.16
Dobrý den maminky, kojím a kvůli častým průjmům u mého miminka mi bylo bez jakýchkoliv testů pediatrem doporučeno úplně vynechat z mé stravy všechny mléčné výrobky. Máte s tím zkušenost? Prý může alergie časem vymizet, bylo to tak u Vás také? Případně co jste jedly, aby miminku nechybělo nic důležitého? Díky za reakce.
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit
U nás se to objevilo po tom co jsme začali dávat jogurty, měl průjmy a někdy i s krví. Bylo nám doporučeno zkusit mléčné výrobky bez kravské bílkoviny. V obchodě jsem narazila na OVČÍ A KOZÍ jogurty(tmavý černý obal, s bílým obrázkem kozy nebo ovce) vyzkoušely jsme a bylo vše v pořádku a chutnají nám všem. Pak jsem v lékárně objevila od stejné značky i kozí kolostrum na podporu imunity, tak i to se u nás uchytilo a nejsme ani tak nemocní .
Mygara, 16. 12. 2017, 12.45
kamarádka to měla také, dokonce jí vadila i trocha mléka, která se použije nazadělání buchet, ale časem se to upravilo
Fuga, 8. 12. 2016, 14.18
měla by vymizet okolo 1 roku
k.o.r.i.n.e.k, 5. 12. 2016, 17.42
Hodně maminkám vynechání mléčných výrobků pomohlo
k.o.r.i.n.e.k, 5. 12. 2016, 21.05
Tak to je moc dobře ?
Hana-Silhartova, 25. 5. 2016, 23.05
Mám úplně ty samé zkušenosti. Ale zjistila jsem, že alergie se vyskytovala u mne ale pouze na některé mléčné výrobky a u mléka jen na některé druhy mléka - od některých výrobců. Musela jsem to trpělivě zkoušet.
Eliška Kaiserová, 23. 5. 2016, 22.46
Dcera mela teda intoleranci laktozy,takze u ni se to do roka veku spravilo samo...jinak pri kojeni jsem si jezdila pro jogurty a mleka ,,bezlaktozovy,,.
Syn ma laktozovou intoleranci, ale prisli jsme na ni az pri prikrmech, kdy mi hrozne zvracel po mlecne kasi. Taky kojim a jim normalne mlecne vyrobky, protoze takhle to synovi nevadi. Je mu 10 mesicu a intolerance uz pomalu polevuje, ze mu uz jogurt nevadi. Protoze je i atopik, tak jsem zkousela elminacni dietu, diky ktere jsem zjistila na co je alergicky. Jinak tady na webu najdete clanek prave o te diete. Zkuste si ho precist a treba Vam pomuze