Bolest zad
Vložil(a): Petra Schoberová, 3. 10. 2016 16.04
Nemáte nějaký zachránný tip na to jak uvolnit bolest zad?? :( od pátku šílím.. Leky od bolesti nějak nepomahají a mastička (konska mast) uvolni jen na chvíli...
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit
kamila.336, 16. 5. 2019, 12.22
Ahoj holky, jsem těhotná a trápí mě již měsíc bolest zad, říkala jsem si, že to vydržím a nechci do sebe cpát nějaké léky proti bolesti, ale občas je to opravdu k nevydržení. Budu ráda za každou radu a doporučení co vám na tu bolest pomáhá díky.
Mygara, 16. 9. 2017, 15.39
dobrá duše, která vám je rozmasíruje, to je úplně nej
Fuga, 11. 1. 2017, 15.07
záleží jaká část zad. ale univerzální cvičení je lehnout si na tvrdé na záda, pokrčit nohy, jednu nohu skrčenou chytit za koleno oběma rukama a tlačit kolenem proti rukám. Páteř se tak přitlačí k podložce. A jinak suché teplo
AllaŠvecová, 3. 10. 2016, 21.56
Skocit k fyzio-udela masaz,odblokuje. Doma dat SUCHÉ teplo-nahrat ručník,zadne rande s vanou. Pokud nepomůže tak skocit za rehab.lekarem
Petra Schoberová, 4. 10. 2016, 6.34
teplou vanu myslíte ze ne?
AllaŠvecová, 4. 10. 2016, 10.37
Nene,tj právě chyba. V teplé vaně se zada uvolní,ale jak vylezete tak svaly dostanou tepelny sok a stahnou se ještě vic. Jsem Fyzioterapeut
Petra Schoberová, 4. 10. 2016, 6.34
myslíte mast? co to spustilo vubec netusím
Myslím prášek (ale nema se jím moc dopovat). Pokud vás to trápí delší dobu,tak to chce hledat příčinu,zajděte si k odbornikovy,sama na to neprijdete. Např.bolest bederní páteře může být způsobena i špatnými ledvinami atd. Určitě je potřeba to řešit a netlumit jen bolest. Něco jineho je,když se ty záda jen jednorázově sprajcnou nebo třeba v těhotenství je to celekm běžné..
Katka, 3. 10. 2016, 19.24
Fyzioterapeut nebo alespoň masér
Petra Schoberová, 3. 10. 2016, 20.52
a jak je to s fyzioterapeutem? je to jako lekar nebo se to platí jak masaze?
Katka, 3. 10. 2016, 21.38
U nás to funguje tak, že obvoďák dá žádanku na rehabilitace. Tam projdete přes lékaře, který stanoví diagnózu a napíše potřebná cvičení či procedury a pak chodíte třeba na cvičení/magnety/elektroterapii/mobilizaci apod. Neplatí se nic, když máte doporučení od obvoďáka. Ale existují i fyzioterapeutové a maséři, které si zaplatit můžete. Pokud máte akutní potíže, zajela bych na pohotovost a tam se vám musí věnovat bez žádanek. Ale tam vás spíš jen opíchnou, utlumí bolest a doporučí vám kolečko viz výše.
Petra Schoberová, 4. 10. 2016, 6.28
acha, děkuji za vysvětlení .. Asi to budu muset vzít přes toho obvodáka.. Nechci se nechat opíchat :D...Přes den to zatím zvladam odpoledne pomuze manžel a večer už se nehnu
Katka, 4. 10. 2016, 8.10
Chodila jsem tak loni s ramenem, mezitím jsem čekala měsíc než bylo volno na ultrazvuku. Pomohly mě až nakonec reflexní masáže (něco jako akupunktura na lymfatickém systému).
Petra Schoberová, 3. 10. 2016, 20.52
to zná zajímave a to bych popřípadě sehnala kde?
Katka, 4. 10. 2016, 8.12
Zdravotní potřeby.
k.o.r.i.n.e.k, 4. 10. 2016, 8.25
overball mám doma a mě tedy nepomáhá a dá se koupit v lékárně nebo i v některých sportovních potřebách