Jak přežít šestinedělí
Vložil(a): petrao, 11. 6. 2016 11.44
ahoj holky, máte nějaké rady jak zvládnout šestinedělí a jak aktivně zapojit partnera?
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit
Mygara, 10. 12. 2017, 6.58
partner může dělat vše kromě kojení ), jen at hezky uklidí, navaří, přebalí a vykoupe )
Peta Johansson, 14. 3. 2017, 13.45
Nechte ho koupat, v té době si sednete a nic nedělejte. Jeden večer v týdnu si naplánujte cvičení a vypadnete ven, vařte si jídlo, když mimi spí tak ba něj zbiožně nekoukejte, ale spete taky ☺
Aliisha, 8. 12. 2016, 20.41
Poproste ho o pomoc. Jestli Vás má rád, tak určitě pomůže. Na to není žádná extra rada. Každá to prostě musíme nějak přežít. Pak se to zlepší. Najedete na nějaký systém a bude to fungovat tak nějak samo. Chce to jen pevné nervy
Fuga, 8. 12. 2016, 18.33
vrazit mu dítě do ruky . Můj manžel pomáhal, ale hrozně rád malého fotil a filmoval... a tím pádem hlídal
Lusesita25, 11. 10. 2016, 6.55
Ja ho nemusela ani premlouvat nebo nutit aby mi pomahal s prckem. Byl akcni uz od zacatku peknr sam.
Na šestinedělí vzpomínám ráda. Miminko hodně a dlouho spí, všechno je nové a vás to nabíjí. Hodiny a hodiny ho pozorujete. To nejúžasnější stvoření na světě. Zvládla jsem to bez jakékoliv pomoci. Jediné co mi pilo krev byly neustálé návštěvy. Začalo to už v porodnici, kde mi v jednu chvíli stálo v místnosti i osm lidí najednou a doma to pokračovalo. Slušnost mi tenkrát nedovolila je vyhnat, dneska už bych se s tím nepárala. Zalezte si s miminkem do postele, užívejte si vzájemnou blízkost, buďte tu jen pro sebe... A všechno a všechny ostatní pošlete do háje. Máte na to nárok a můžete to svést třeba na hormony...
petrao, 15. 6. 2016, 11.50
Děkuji, to zní povzbudivě
Mě zachránila před návštevami v šestinedělí chřipková epidemie. Dětská dr návštěvy zatrhla úplně. Takže jsem si je pak zvala podle sebe a bylo to fajn? Jinak bylo šestinedělí docela fajn, jen na konci mě rozhodilo, že jsem nebyla ještě úplně ok. Všude říkají, přežij šestinedělí, ale u mne to byly spíš dva měsíce, než se vše zajelo?
Začátek byl pro mě těžký. Hormony rozhozeny,skoro pořád jsem brečel (pocit štěstí,smutku,radosti,strachu prostě všechno dohromady).Že začátku boj s kojenim,ale ustala jsem to a kojím už 6 měsíců Partner hodně pomohl,vařil,uklízel do toho ještě do práce (prvních pár dní byl doma) a já se starala jen o malého. Hlavně když pořád plakal tak zahnat myšlenky že něco děláte špatně,pořídila jsem si šátek na nošení a malej tam je spokojenej,pěkně spinka a pomáhá to na koliky a nastěhovala jsem si ho do postele,aby nebyl sám a pořád mě citil.Vyslechla jsem si že bude rozmazleny,ale je to blbost.Dostává jen plno lásky a ne aby někde ležel sám a plakal,pak by rezignoval.Uzivejte si kojení a mazleni. Roste před ocima a rychle to uteče.
petrao, 14. 6. 2016, 14.12
děkuji moc, mějte se hezky