Jak přirozeně snížit cholesterol?
Vložil(a): Jarka mmm, 3. 10. 2016 21.28
Zdravím,máte nějaký tip,jak přirozeně dlouhodobě snižovat cholesterol? Nebo nějaký doplněk stravy. Něco,co z vašich zkušeností,ne z reklam...Můj táta s ním dlouhodobě bojuje. Zřejmě má nějaké predispozice k zanaseni cév. Celý život nekouří,pije střídmě,má rád zeleninu,nejí vůbec tlusté,uzeniny,smažené atd.,poměrně dost se na svůj důchodový věk hýbe. Teď měl větší problémy a dostal léky na snižování cholesterolu,zabírají,ale samozřejmě by se jich rád zbavil...Máte nějaký tip?
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit
Mygara, 16. 9. 2017, 15.12
mega 3 mastné kyseliny, pohyb apod. ze stravy se do celkového cholesterolu ukládá jen 10 %, zbytek je genetika
Fuga, 11. 1. 2017, 15.14
červená fermentovaná rýže, je to doplněk stravy
k.o.r.i.n.e.k, 5. 10. 2016, 21.05
Já dnes četla že dyňová semínka pomáhají
také mám problémy s cholesterolem, brala jsem na to léky, teď, co mám děti, mám léky vysazené a řešit se to bude zase, až prý dorodím a dokojím. U mě zabralo hodně omezit rohlíky a bílé pečivo, jedla jsem jen chleba, pomáhá také jíst hodně jablek. Chvilku jsem to vydržela i bez prášků, ale pak mi je moje doktorka raději zase nasadila. Je to asi i věkem a dědičností, moje babička je hubená, žije zdravě a také má zvýšený cholesterol.
petrao, 4. 10. 2016, 21.03
Jj to je ověřené
Katka, 3. 10. 2016, 21.41
Já měla zvýšený cholesterol už v 18 letech. Je to dědičné, u mě to vůbec se stravou nesouviselo. Jakou má otec váhu, nemohl by shodit? To většinou pomůže na vše, i na tlak, na cukrovku, na klouby...Ještě může zkusit výrazně omezit cukry ve stravě, často jsou játra zahlcena cukrem, že nezvládají zpracovávat tuky a ty se pak objeví v krvi.
Katka, 4. 10. 2016, 8.32
Buchta není nic zdravého