Jak probíhá IVF?
Vložil(a): SiškaA, 6. 11. 2023 20.56
Ahoj holky, už rok se snažíme neúspěšně o miminko a začínáme uvažovat o IVF. Zajímao by mě, jak to probíhá, celý ten proces, co to obnáší a tak. Máte některá, prosím, s IVF zkušenost?
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit
My jsme do toho šli po roce snažení a musím říct, že jsem se toho ze začátku docela bála. V praxi to ale nebylo tak děsivé, jak jsem čekala – první krok byly konzultace a vyšetření u obou, pak přišla stimulace hormonama, aby dozrálo víc vajíček. Odběr byl rychlý, druhý den už jsem byla doma. Embrya nám pak oplodnili v laboratoři a za pár dní proběhl transfer. Nejvíc psychicky náročné bylo čekání, ale zároveň jsem měla pocit, že už konečně něco aktivně děláme. My jsme byli na IVF klinice Zlín a hodně mi pomohlo, že tam měli trpělivý přístup a vše vysvětlovali krok po kroku.
Soniiiciii, 28. 8. 2025, 22.33
Já se teda přiznám, že já mám za sebou několik pokusů a nic Byla jsem na dvou klinikách... Ze zoufalství jsem se pak svěřila do péče IVF kliniky Zlín a musím říct, že ten klid, co jsem tam pocítila, byl k nezaplacení. Tak lidský personál... a hlavně... zadařilo se
Moc Vám držím pěsti, aby Vám všechno vyšlo a narodilo se Vám zdravé miminko. My jsme se svěřily také do rukou doktorů na klinice IVF Zlín. Takže je mohu také doporučit. Měli skvělé ohlasy i úspěšnost, takže jsme je kontaktovali a domluvily si schůzku. Pan doktor nám navrhnul nejlepší variantu právě pro nás, připlatily jsme si za EmbryoGlue a metodu PICSI. Vše k vysvětlení mají na svých stránkách. No a povedlo se.
Ahojky, já to měla taky tak. Bylo mi strašně zle... Celý první trimestr jsem strávila v posteli... Potom, co mi ale doktorka předepsala lék Xonvea, bylo to o hodně lepší. Pokud ho neznáš nebo nebereš, zkus se poradit se svojí doktorkou. Je to právě přímo na nevolnost a zvracení v těhu. Já bych bez něj byla asi nahraná.
BartovaMajka, 9. 11. 2023, 16.51
Ano podstoupila jsem IVF na klinice Stellart s partnerem. Zavoláte si tam, domluvíte schůzku, následně Vám doktor vysvětlí celý proces a průběh léčby. Následně když se domluvíte Vás čekají vyšetření ( krev, ultrazvuk, spermiogram...). Pokud se zjistí příčina, tak se už jen můžete domluvit na nejlepším možném způsobu umělého oplodnění případně k němu dojít ani nemusí. A zahájí se léčba, hormonální stimulace, ultrazvuk, odběr vajíček, oplodnění...