Jak probíhá IVF?

zobrazeno 1125×

Vložil(a): SiškaA, 6. 11. 2023 20.56

Ahoj holky, už rok se snažíme neúspěšně o miminko a začínáme uvažovat o IVF. Zajímao by mě, jak to probíhá, celý ten proces, co to obnáší a tak. Máte některá, prosím, s IVF zkušenost?

Sdílejte:   | 
0

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit

Alexx, 12. 9. 2025, 22.17

My jsme do toho šli po roce snažení a musím říct, že jsem se toho ze začátku docela bála. V praxi to ale nebylo tak děsivé, jak jsem čekala – první krok byly konzultace a vyšetření u obou, pak přišla stimulace hormonama, aby dozrálo víc vajíček. Odběr byl rychlý, druhý den už jsem byla doma. Embrya nám pak oplodnili v laboratoři a za pár dní proběhl transfer. Nejvíc psychicky náročné bylo čekání, ale zároveň jsem měla pocit, že už konečně něco aktivně děláme. My jsme byli na IVF klinice Zlín a hodně mi pomohlo, že tam měli trpělivý přístup a vše vysvětlovali krok po kroku.

Soniiiciii, 28. 8. 2025, 22.33

Já se teda přiznám, že já mám za sebou několik pokusů a nic Byla jsem na dvou klinikách... Ze zoufalství jsem se pak svěřila do péče IVF kliniky Zlín a musím říct, že ten klid, co jsem tam pocítila, byl k nezaplacení. Tak lidský personál... a hlavně... zadařilo se

Sylvi18, 13. 3. 2024, 10.09

Moc Vám držím pěsti, aby Vám všechno vyšlo a narodilo se Vám zdravé miminko. My jsme se svěřily také do rukou doktorů na klinice IVF Zlín. Takže je mohu také doporučit. Měli skvělé ohlasy i úspěšnost, takže jsme je kontaktovali a domluvily si schůzku. Pan doktor nám navrhnul nejlepší variantu právě pro nás, připlatily jsme si za EmbryoGlue a metodu PICSI. Vše k vysvětlení mají na svých stránkách. No a povedlo se.

Mazurka33, 21. 5. 2024, 21.56

A nevíte, jak to tam je s úspěšností léčby? Dá se někde najít nějaká čísla s úspěšností nebo něco takového?

Betynka3, 11. 3. 2024, 19.02

Ahojky holky, já IVFkem prošla, podařilo se naštěstí hned napoprvé. Teď jsem v prvním trimestru, no je to teda záhul. Pořád je mi špatné od žaludku. Nečekala jsem, že to bude tak hrozně náročné. Měla jste to taky tak některá? Jak dlouho to u vás trvalo?

bibka, 14. 3. 2024, 21.34

Ahojky, já to měla taky tak. Bylo mi strašně zle... Celý první trimestr jsem strávila v posteli... Potom, co mi ale doktorka předepsala lék Xonvea, bylo to o hodně lepší. Pokud ho neznáš nebo nebereš, zkus se poradit se svojí doktorkou. Je to právě přímo na nevolnost a zvracení v těhu. Já bych bez něj byla asi nahraná.

Betynka3, 18. 3. 2024, 19.57

Díky za radu a tip. Já jsem právě myslela, že lék na nevolnost v těhotenství žádný není a ty, co znám právě nejsou vhodné brát v těhotenství. Zkusím se teda zeptat.

Bertikber, 28. 3. 2024, 11.28

xonvea je právě přímo pro těhotné takže neohrozí miminko, taky mě zachránila

BartovaMajka, 9. 11. 2023, 16.51

Ano podstoupila jsem IVF na klinice Stellart s partnerem. Zavoláte si tam, domluvíte schůzku, následně Vám doktor vysvětlí celý proces a průběh léčby. Následně když se domluvíte Vás čekají vyšetření ( krev, ultrazvuk, spermiogram...). Pokud se zjistí příčina, tak se už jen můžete domluvit na nejlepším možném způsobu umělého oplodnění případně k němu dojít ani nemusí. A zahájí se léčba, hormonální stimulace, ultrazvuk, odběr vajíček, oplodnění...

Sofinaa, 17. 11. 2023, 14.41

Jak dlouho celý ten proces trvá? Po jak dlouhé době jste kliniku navštívily a byla to první klinika kde jste byly?

Janinka23, 8. 11. 2023, 9.19

Ahoj, já IVF podstupuju. My se o miminko snažili 2 roky, neúspěšně.. Tak jsme se obrátili na IVF kliniku, kde po několika vyšetřeních zjistili, že mám anovulační cykly, takže máme vajíčko od dárkyně.

© 2013 - 2026 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů