Jakým hračkám pro své děti dáváte přednost?
Maminky, jakým hračkám pro své děti dáváte přednost? Máte raději dřevěné hračky, nebo upřednostňujete třeba nějaké hračky se zvuky? Vybíráte především u českých výrobců? Vybíráte si hračky, které rozvíjí dětskou motoriku, představivost, kreativitu? Nebo jako hračka poslouží prakticky cokoliv, co najdete doma? A co "nevhodné" hračky, které dostanete třeba od rodiny, kamarádů? Co s nimi děláte? Anebo typ hraček pro vaše děti nijak moc neřešíte? Zajímají nás vaše názory a přístup. :)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit
Mygara, 29. 12. 2017, 6.32
já se snažím vybírat, ale ne vše je přijmuto s velkou odezvou. Např hračky do vany, nejlepší jsou lahve od šampńu a injekční 150 ml stříkačka
Fuga, 4. 12. 2016, 7.05
mám nejraději dřevěné hračky, ale ne vždy se trefím do vkusu dětí a také mi přijde, že pro větší už není co vybrat. Ale plastové kostky typu lego máme také v několika variantách. Nevhodné hračky moc nedostáváma a pokud ano, tak je nenápadně po čase "ztopím" a vedou u nás společenské hry a já se snažím podporovat kreativitu
rozsypal20, 25. 6. 2016, 10.39
rozhodně hračky rozvíjející motoriku, lepší dřevěné a s různými povrchy je to pak pro ně zajímavější
Pro miminka jsem prvně nesnášela ty hračky, co hrajou a dělají rambajs. Asi bych je sama nikdy nekoupila, ale podědily jsme je od ségry a byla jsem za ně moc ráda. Protože dokud hračka hrála a dělala rambajs, tak jsem věděla, že je dítko v bezpečí a na místě. Ale jak je pak klid - už se děla nějaká lumpárna. Jinak si děti nejradši hrajou se vším, co není hračka - ovladač na televizi, šustivej pytlík, misky a vařečky z kuchyně, ...
Podle mě méně, znamená více... Hračky ani moc nekupujeme - i tak toho máme hodně od rodiny k vánocům, narozeninám, svátkům... Kupujeme raději pěkné knížky, stavebnice, společenské hry. A i tak musím jednou za čas probrat, vytřídit a rozdat přebytek Naštěstí vedu Klub maminek a dětí a tam udám hodně hraček, které nám přebývají - buď do klubíku nebo jiným maminkám a jejich dětem. Nic se neztratí a zbytečně nevyhodí
Naše děti mají spoustu hraček, snažím se jít i trochu s dobou, ale taky aby je hračky něěco naučily a zároven i pobavily. Nejoblíbenější u dcery je stavebnice, tzv velké jakoby lego, stále něco staví nového a dokonce pak i nima chce spát. A syn necelé dva roku miluje vše co má kolečka, je zajímavé, že nejvíc ho baví a nejdýl si vyhraje s hračkama, které dostal jen tak pro radost, takové ty levnější
Náš dvouleták má úžasnou trpělivost a rád skládá dřevěné puzzle, kostky či vkládačky. Starší čtyřleťák nikdy trpělivý nebyl, ale má zas fantazie na rozdávání a rád si vytváří různé příběhy, ke kterým mu stačí pár minifigurek a angličáků Jinak denní samozřejmostí jsou pastelky i ty do vany, magnetická tabulka, pár pěkných enciklopedií a "chytré" společenské hry (třeba "v kostce")