Kagor
Vložil(a): Katka, 10. 12. 2016 19.50
Maminky, máte rády červené víno Kagor? Je ještě nějaké jiné takové sladké? A jak dlouho může zůstat po otevření v ledničce? Manžel je abstinent, takže jsem na něho sama...
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit
Mygara, 10. 4. 2017, 9.19
já nejsem velký pijan a mám víno v lednici i měsíc, je fakt, že pak ho dám spíše do vaření, protože já změny v chuti nepozoruji
Zuzka Čtvrtečková, 11. 12. 2016, 21.02
My pije bílé a to nikdy nezbyde ? kdyz máme červené, tak ho používám do vaření nebo na svařák. Ale odzkoušená vína máme od Čecha a ten dělá bílá i červená
Katka, 11. 12. 2016, 16.24
Dnes jsem žádnou změnu v chuti nepozorovala, nalila jsem si jednu skleničku a zbytek přelila do petky a vyfoukla vzduch, tak uvidím zítra, jestli už bude zhoršená chuť.
Fuga, 11. 12. 2016, 16.22
toto jsem neměla, ale já osobně mám ráda červené sladké víno Medvědí krev. Ale jak dlouho vydrží nevím. záleží na tom, jak jste náročná na chuť vína..Víno oxiduje apod.
klarike1, 11. 12. 2016, 10.53
Já piji jen suchá vína, sladké jedině portské, ale Kagor neznám, tak nevím, jestli se dá srovnat.
Katka, 11. 12. 2016, 9.56
Však mi doporučte nějaké sladké kvalitní, Kagor jsem koupila protože ho znám, ale jinak jsem dosud ochutnávala jen bílá.
Taky spíš piju bílá třeba Pálavu, Muškát, Veltlín. Řekla bych, že ty jsou sladší než třeba právě červené. Předloni jsme měli červené a to bylo opravdu dobré, ale nevzpomenu si, které to bylo. Myslím, že nějaké archivní Svatovavřinecké. Nejlepší červené víno jsem ale měla na Moravě ve vinném sklípku a čert ví, jestli nebylo doslazené. Když jsem koukala na internet, tak by se dal sehnat určitě i kvalitnější Kagor. Jestli máte v okolí dobrou vinotéku, tak určitě poradí. ono je pravda, že kolikrát jedna várka je dobrá a pak koupíte po čase to samé víno a je trpké. Sladší by měl být pozdní sběr a slámovka. Čím déle se nechají hrozny zrát, tím víc cukernatí a víno je sladší. Na slámovku se např. nechávají přejít mrazem.
Katka, 12. 12. 2016, 9.13
Pálavu znám, ale ta není rozhodně tak sladká jak ten Kagor. Ten totiž je z hroznů přezrálých viz info níže. Slámové víno začíná tak na kolika penězích?
Katka, 18. 12. 2017, 10.32
Slámové jsme teď kupovali tchyni za 500,- je to teda i s obalem.
jitkamety, 11. 12. 2016, 9.00
Tak takove vino neznam