Koronavirus
Vložil(a): Teryk92, 27. 1. 2020 20.19
Ahoj, předem říkám že nejsem plašilka :-D Ale co si myslíte o tom viru? Jednoho dne se objeví a pak vraždí a vraždí. Že se něco tak zákeřného vůbec dokáže zrodit. Děláte si raději nějaké zásoby nebo si myslíte že je to zbytečné?
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit
Ahojky, momentálně ležím doma s nachlazením. Mám rýmu, kašlu, zvýšená teplota. ?V Itálii jsem nebyla ani nikdo z blízkých, pracuji ale mezi lidmi, jsem servírka a denně obsloužím cca 150 lidí. Riziko je to zvýšene. Dokonce mi šéf doporučil ať jsem doma. U lékařky jsem byla, ležet, léčit se doma, max kýchat, kaslat do kapesniku (vzhledem k tomu že roušky nemá ani ona nemůžu ji mít tedy ani já) pokud pojedu od ní MHD. Zásoby jídla nemáme, max pár balíku mouky, těstovin (asi po 3 kusech). Testy prý se dělají jen u těžších případů a lidi z cestovatelskou anamnezou. Takže pokud některý dobrák co přijel s Itálie na mne v práci prskne, těžko to zjistíme. ? Paniku nemám, co se stane, stane se. Máme doma 3 antibakt. mýdla, v kabelce mám gel, v práci máme jak dezinf mýdlo, tak dezinfekci přímo na place i pro hosty. Víc asi už udělat nejde. Děti o hygieně vědí, ve škole mají informace od nás taky. Děj se vůle boží?
Fuga, 1. 3. 2020, 18.58
Já doma tedy nemám ani jednu roušku a dezinfekční gely tedy 2 ale jen dohromady jednu deci, Takže žádnou paniku nechystám
dadinkamaminka, 1. 2. 2020, 21.34
Upřímně z toho mám trošku obavy ? Přeci jen je divný, že se to takovou rychlostí rozšiřuje a zabíjí to lidi. Myslím si, že vyvolávají zbytečnou paniku, obavy jsou na místě
katchenka_7778, 2. 2. 2020, 13.01
Dudinko, chřipka každý rok jen v čechách zabije přes 2000 lidí. Takže 270 mrtvých v celé Číně mi nepřijde zas tak znepokojující. Jasně, na chřipku už máme očkování... ale v čechách se stejně nikdo nebojí a nenechává se očkovat a rozhodně nechodí s rouškou.
L.janicka.l, 2. 2. 2020, 21.56
Ja znam jenom tatku, ktery musi ze zdravotnich duvodu aby nechytl nejaky ten druh, ale vzdy po ockovani je nemocny, a stejne vzdy jeste potom neco chytne
Katka, 31. 1. 2020, 9.22
Češi mistři hysterie ?Včera jsem jednu paní v diskusi upozornila, že šíření poplašné zprávy je trestné a pokud má podezření ze spiknutí mocných a obavy o život ať si zajde pro antidepresiva ?
Katka, 2. 2. 2020, 15.49
Říkala bioložka, že ho našli u netopýrů, stejně tak je od nich sars.
L.janicka.l, 2. 2. 2020, 21.52
Pry maji nejvetsi obavu lide starsi 60 let. A ani se nedivim kdyz koukaji na novu, kde je jen zastrasujou a jsou moc duverivi
L.janicka.l, 2. 2. 2020, 21.53
Hlavne rouska navlha a musi se casto menit