Palma Dracena
Vložil(a): Leňulka, 2. 3. 2017 12.19
Tak já už fakt nevím co děláme špatně. Měli jsme několik palem už a všechny po čase odešli. Dodržovali jsme teplotu, zálivku, místo apod. ale vždy vydrží něco přes rok a potom konec. Jsou krásně zelené apod. a zničehonic skoro přes noc, začnou listy žloutnout, hnědnout, schnout a opadat, následně změkne stonek (kmínek) scvrkne se na tenoučkou nitku a ohne se a je konec. A to třeba v polovině kmínku. Nechápu to a nevím co teda děláme špatně, že tak časem dopadne každá, kterou koupíme. Má někdo podobnou zkušenost? Kdyby třeba odešli nějak každá jinak ale tohle je u každé naprosto stejný scénář, jak začnou žloutnout listy víme,že to má za pár. Jen mi nejde do hlavy to měknutí a scvrkávání se kmínku.
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit
Žofinka, 21. 11. 2017, 10.24
tak to jste ji opravdu nezalévala často, myslela jsem právě také na přelití
z mé zkušenosti je nejlepší na Dracenu naprosto kašlat jsem antitalent na kytky a jedině tahle palmička u nás drží...mám tři, vyrostlé z mini rostliny...skoro stromy a to chudák holky-palmičky buď přelévám, nebo jsou vysušené až hrůza...no stydím se, ale já to prostě s kytkama neumím...a zálivky nepoužívám...
Lenourecek, 4. 3. 2017, 0.52
Když mi nějaká pokojovka žloutne, tak ji většinou přelívám
Fuga, 3. 3. 2017, 11.36
asi nevhodné klima pro palmy máte doma .-) ten kmínek mě napadá, jestli se trochu omylem třeba nezalomí, a pak nemá palma potřebnou výživu
pouzarovaj, 3. 3. 2017, 7.51
Taky mi vždycky chcípne...
Petra Schoberová, 3. 3. 2017, 4.50
Měla jsem jich několik a všechny chudero zdechly.. .. A podobně jako u vás.. Už dóma radši nich nechci
petrao, 2. 3. 2017, 21.18
z toho si nic nedělejte, mě doma přežívá jen kaktus z Ikey a AloeVera jinak je všechna snaha marná. Asi z nás vyzařuje špatná energie
L.janicka.l, 2. 3. 2017, 21.36
Taky sem prisla o kaktusy, porad se mi sem stahuje vlhkost a zplesniveli mi
klarike1, 2. 3. 2017, 21.08
Mně zatím dracena i všechny palmy tři roky rostou a nechystají se schnout. Nijak zvlášť se o ně nestarám. Jednou za 7-10 dní si vzpomenu a zaleju, občas dám tyčinku s hnojivem...v zimě je mám v ložnici, kde moc netopíme, v létě na balkóně....ale je možné, že prostě u Vás není vhodné prostředí. Mamince třeba nešly v bytě pěstovat fialky a v domku jí rostou samy bez zvláštní péče.