Probiotika
Vložil(a): Saruskass, 14. 8. 2019 20.30
Ahoj maminky, ráda bych otevřela diskuzi na téma probiotik… několik mých známých mi doporučovalo nějaká pořídit, ale já pořád moc nevím k čemu a jaká. Vždycky jsem měla za to, že se používají především, když bere člověk antibiotika a ty naše holky měly naštěstí jen jednou, tak nevím. Budu moc ráda za všechny sdílené zkušenosti.
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit
Také zdravím a připojuji se k diskuzi, já je užívám především po léčbě antibiotiky, jelikož mě pak většinou chytly hrozné průjmy a co jsem tak četla, cca 40% dospělých na to po antibiotikách trpí, což je fakt nepříjemnost, ale co naděláte. A jaké koupit... to asi záleží na osobních preferencích, každopádně za sebe všema deseti doporučuju Naturevia Laktobacily 5 (dřív Swiss nature pokud znáte), poměr cena/účinnost za mě absolutní jednička.
MarketaRachova, 16. 8. 2019, 9.09
Já např. dávám probiotika děckám celoročně, 70% imunity je ve střevech a díky probiotikům je střevo dobře vyživené a má dostatek přátelských bakterií, jak už bylo napsáno přede mnou.
Zdravím, ano ano, při antibiotikách se doporučují jako podpora, aby se trochu pomohlo střevům, které jsou ant. Dost zatěžovány a ničí se i tělu "přátelské" bakterie a ty jsou právě doplňovány různými probiotiky, je ale mnoho druhů, takže spousta lidí používá pravidelně i mimo antibiotika.
L.janicka.l, 15. 8. 2019, 21.24
Davam jenom pri nemoci a to je malokdy, syn radsi basti pisek a hlinu , aspon ma imunitu
Fuga, 15. 8. 2019, 20.00
Preventivně na posílení imunity, ale dávala bych, jen když jsou problémy