XA Když dítě nebaví škola!

zobrazeno 308×

Vloženo: 1. 9. 2020 22.25

Učení, mučení, říkávalo se. Co když to ale platí i u vás doma?

Sdílejte:   | 
0

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit

Raubirkova, 18. 8. 2025, 8.39

Já jsem docela zvědavá, jak bude dcera zvládat školu a hlavně i to prostředí a povinnosti. Už máme doma vše nachystané a zatím je tedy hodně natěšená. Vybrala si i moc pěknou aktovku a další vybavení od Baagl. Máme aktovku, sáček na tělocvik, penál, box na svačinu a tritanovou láhev na pití od nich. Vypadá to vše velmi dobře a podařilo se mi to koupi i za rozumnou cenu. Láhev už dcera zkoušela na výletech a je super, protože nevyteče, ať už ji otočíte do jakékoliv polohy.

Fuga

Fuga, 7. 12. 2022, 13.41

škola je baví, ale také jsou tam výkyvy na obě dvě strany, záleží i na konkrétním předmětu

milujici.teticka36, 15. 6. 2022, 9.49

Hodně jsme to řešili, když Honzík nastupoval do první třídy. Všechny děti nadšené, ale on otrávený, plakal a tak různě. Trvalo to prakticky celý rok. Řešili jsme i s psycholožkou a pedagogickou poradnou. No, prostě se to nějak nechtělo zlomit. Nakonec ale jeli na školu v přírodě a školní výlet přes firmu www.firmsport.cz a tam se suprově socializoval. Bylo to na konci školního roku a když jsem viděla, jak celé prázdniny netrpělivě vyhlíží první září, tak jsem skoro plakala já.

Eliška Kozlova, 11. 2. 2022, 19.59

Mého syna v páté třídě, také škola nebaví, přitom má super akční učitelku, jenomže ŠKOLA a to stačí. Mimochodem ještě vloni byla nejhorší historická osobnost Hitler, teď po hodinách Vlastivědy to je Marie Terezie ? Jinak také jsem spíše pro učňák než třeba gympl.

Katka

Katka, 15. 2. 2022, 10.21

Moje řeč. Teď je to samý vysokoskolak a není použitelný na nic. Zato se vůbec neučí další zedníci, instalatéři a další, takže fakt nevím, kdo bude těm vysokoškolákům zařizovat ty jejich byty a domy. Dnešní tricatnici nezvládnou postavit ani skříňku z Ikei ?

patricia077

patricia077, 15. 2. 2022, 17.54

No řemeslníci fakt nejsou to je peklo, jako půl roku čekat na vodaře fakt ne, takže jsme předělávali celou vodu sami, nahradili jsme zedníky, obkladače, vodaře a dokonce i truhláře, na toho jsem taky čekala dobu a nakonec prostě covid a už nedorazil

Katka

Katka, 15. 2. 2022, 19.23

No mít šikovného chlapa je dneska k nezaplacení. Proto jsem taky nechtěla žádného šampóna, protože já bych to věru nevytrhla ?

dasza, 10. 2. 2022, 15.12

Nebaví skola ani jednoho...maji jiný zájmy.nez chodit do školy...kluk tvrdí že základka stačí..nic víc není třeba..otázka je jak změní názor během pár let..

Katka

Katka, 10. 2. 2022, 18.14

A když nezmění, tak se taky nic nestane. Spousta lidí má úspěšné podnikání třeba jen s tou základkou, protože měli nápad + štěstí a nepotřebují žádný další "papír".

dasza, 11. 2. 2022, 13.36

Se základnou ho nenechám..to vím jistě.ucnak zvládne..

Katka

Katka, 11. 2. 2022, 16.59

Tak můj zvládne klidně i vysokou, ale to by neměl být jediný důvod, proč ji absolvovat. Mně třeba zatím vysoká k ničemu nebyla. Stačí zaučit a zbytek jsem se vždy doucila za pochodu.

Katka

Katka, 10. 2. 2022, 8.33

Syna taky škola nebaví, je v páté třídě. Řekli jsme mu pravdu, že bohužel tam ještě 4 roky musí, že je škola povinna a bez toho bychom šli my rodiče do vězení. Bohužel není vhodný typ ani na domácí výuku. ?‍♀️A určitě ho nebudu nutit na střední, klidně může jít rovnou do práce, pokud bude mít pocit, že to tam bude lepší ?

patricia077

patricia077, 10. 2. 2022, 13.02

To si myslí všechny děti ze v práci to je lepší že tam vlastně nikdo nic nedělá ?

Katka

Katka, 15. 2. 2022, 10.26

Já to takhle měla práce versus dítě. První půlrok jsem litovala, že jsem raději nezůstala v té pitomé práci. Mateřství mi přišlo jako ještě větší otrokarstvi. Naštěstí si to sedlo, ale ty začátky pro mě byly peklo. Nedostatečně hluboký a prerusovany spánek je forma psychického týrání nejenom pro mě.

patricia077

patricia077, 15. 2. 2022, 17.52

Ty jo já už se pořádně nevyspala ani nepamatuju teď mám zas děcka doma, před dvěma týdny měly covid a nic jim nebylo a teď kašlou celou noc, takže místo spaní kašleme, já teda už taky

Katka

Katka, 15. 2. 2022, 19.26

Já jsem teď měla po 14 letech střevní chřipku a spala jsem jenom 2 hodiny. A obě ty činnosti mi důrazně připomněly, že další dítě rozhodně ne. ?

patricia077

patricia077, 15. 2. 2022, 20.56

Mne dvě děti rozhodně taky stačí ?

Katka

Katka, 16. 2. 2022, 10.59

My máme 3 děti, ještě kočku. ?Ta mě pravidelně vzbudí v +- v 5:30 ?A pak v 8.

patricia077

patricia077, 16. 2. 2022, 15.56

Tak o půl páté vstává manžel takze mne vzbudí ?pak mne vzbudí popeláři pak v šest budík já...kocour má smulu na noc má vycházky...?

Katka

Katka, 16. 2. 2022, 18.44

Manžel je doma, takže vstávání před pátou je minulostí ?

patricia077

patricia077, 17. 2. 2022, 6.26

Jj vím psala jsi že jste doma oba..u nás se vstává i o víkendu a teď nespime ani v noci syn i já máme tuberu :-(nějak nic nefunguje ani psí sádlo ani cibule ani léky od doktorky ?jsem zvědavá na výsledky

patricia077

patricia077, 6. 2. 2022, 21.12

Dceru škola baví od začátku je v druhé třídě ale syn je předškolák a toho nebaví ani školka nechce tam chodit ?

Katka

Katka, 10. 2. 2022, 8.28

A co má být na školce dobrého? Tlupa stejně starých nevyzralých dětí a hystericka učitelka. ?Dítě naopak potřebuje pohodu a různě staré lidi kolem sebe, aby se od nich učilo.

patricia077

patricia077, 10. 2. 2022, 13.01

Hysterickou nemáme ale taky teď řeším nějaké věci s nimi? každopádně díky covidu tam skoro nechodil

© 2013 - 2026 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů