křečové žíly
Vložil(a): jarunka,4. 9. 2016 22.33
Po porodu mi zůstaly velké křečové žíly na jedné noze, raději bych podstoupila jednodenní chirurgii. Jen nevím podle čeho se orientovat. Nechci ležet nemohoucí týden v nemocnici a pak doma když mám tři malé děti.
Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Prvně je určitě potřeba podstoupit nějaké vyšetření, protože ne vždy se odstranění musí řešit chirurgicky. Já jsem byla v Praze v Amaryllis centru na klasické skleroterapii a mám po problémech a s výsledkem jsem moc spokojené. Fungovat pak můžeš určitě lépe než po chirurgickém zásahu.
já bych to asi nehrotila hned do operace. Ty křečové žíly se pak stejně časem objeví znovu. Zkuste se spíš poradit s lékařem, jestli na to stačí klasická opatření – jako punčochy, správný pohyb nebo vám napíše nějakou léčbu – Detralex, levnější Osmigen nebo něco podobného.
Mygara, 10. 11. 2017, 17.37
tak to vám doporučuji sklerotizace, je to ambulantní, jen pak nosíte kompresivní punčochu asi týden
Fuga, 5. 1. 2017, 18.55
a co sklerotizace, ta se provádí ambulantně
Ahoj holky, jsem na tom podobně, taky mi po druhém porodu zůstala jedna dost viditelná křečová žíla na noze. Začíná být viditelná pod kolenem a táhne se přes celé stehno. Zatím mě to nijak nezlobí, ale nevypadá to vůbec hezky. Jarunko, jak jsi dopadla? Tou jednodenní chirurgií jsi myslela "sklerotizaci žil" https://www.dentimedshop.cz/cs/sklerotizace-zil.html? Není lepší začít nejdříve s nošením punčoch a teprve potom jít na chirurgický zákrok? Máte někdo zkušenosti, že se to nošením punčoch zlepšilo? Díky moc.
Zdraví je důležité, poproste (i když je to těžké) někoho v rodině, kdo vás doma zastane, až budete muset odpočívat po operaci. Já měla po porodu hemoroidy, což je vlastně také forma křečových žil a dělali to ambulantně (3x!) a potom doma to byla děs a hrůza, nemohla jsem nic...