Nedostatek železa
Vložil(a): vendy.z,16. 7. 2016 22.06
Máte také některá problém s nedostatkem železa? Doktorka mi předepsala tabletky, ale ty mi dělají problém s vylučováním stolice, takže je nemohu používat (navíc jsem měla 3x akutní hemeroidy a tohle mi fakt nepřidává). Jak to řešíte vy? Zkoušela jsem i sirup, ale přijde mi, že není až tak účinný.
Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
koliaska105, 6. 12. 2019, 4.00
Ahoj. Jojo, s nedostatkem železa mám své zkušenosti. Taky jsem ho musela doplňovat. Zkoušela jsem různé tabletky až jsem nakonec zůstala u těch od http://qineva.cz/ U těch jsem snad jako u jediných neměla právě problém se zácpou a bolestmi břicha...
Mygara, 4. 12. 2017, 6.33
pokud si dáte dávku sirupu, kterou máte mít, tak do sebe železo také dostanete
Fuga, 12. 12. 2016, 15.08
zkuste železité víno, kupuje se v lékárně
Mně taky Aktiferin nedělal moc dobře, lepší to bylo s lékem Sorbifer (brala jsem v těhotenství a po porodu). Jinak si dám ráda játra i luštěniny, takže i to je řešení. Na zácpu mi pomáhalo Psyllium a bílé jogurty. Na hemeroidy doporučuji zkusit homeopatika, jaké konkrétně se můžete poradit s některou odbornicí tady na webu v Poradnách.
Blankasiro, 17. 7. 2016, 14.08
A co zkusit jinou značku léku? Mě třeba vyhovuje jenom aktiferin. Třeba by vyhovoval lépe. Jinak třeba zelí hodně ubírá železa, takže pozor na stravu...
Blankasiro, 17. 7. 2016, 14.16
já jsem jedla zelí skoro každý den manžel mi nosil zelný z práce..a pak jsem se dočetla, že zelí je důvod proč mám furt nízké železo
Katka, 17. 7. 2016, 13.34
„Vstřebávání železa z trávicího traktu napomáhá vitamin C,“ uvedl pro časopis Regenerace internista Boris Hynek. Využití dále zvyšuje vitamín A a cystein. Pozor, opačně působí kyselina šťavelová obsažená například v máku, špenátu, rebarboře, pohance. Rizikový je i nadměrný příjem vlákniny, vápníku a fosforu. Přirozené zdroje železa: játra (zvláště vepřová), maso (zejména hovězí a vepřové), pšeničné klíčky, sezamová semínka (pomlít!), slunečnicová semínka, melasa, vlašské ořechy, mořské řasy, pivní kvasnice, ovesné vločky a luštěniny.
Zuzka Čtvrtečková, 17. 7. 2016, 12.53