Jak se zbavit plísně?
Vložil(a): k.o.r.i.n.e.k, 9. 11. 2016 8.19
Máme extrémně vlhký byt a už od té doby co tu bydlíme máme potíže s tím, že nám občas chytne u balkónu zeď plíseň. Nepomohlo ani seškrábání, vyštukování a vymalování. Většinou to zmizí po savu proti plísním, ale za čas je to znovu. Trochu doufám, že pomůže sušička prádla, kterou budeme snad brzy mít, že se tu nebue sušit prádlo, i když nám plesniví jiná místnost než kde se suší prádlo. Za nápady děkuji :-)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit
Mygara, 20. 4. 2017, 18.32
hodně větrat a to savo je na likvidaci zázrak
Fuga, 27. 1. 2017, 9.54
někdo mi tady na webu poradil sůl do misky nasypat a zabralo to společně s větráním a topením. Jinak plíseň likviduji savem a pak natřu vápnem, které by mělo i růst plísně potlačovat
také to řešíme savem proti plísni a vím, že kamarádky to dělají také. Nejhorší je, že nám se plíseň objevuje zrovna v ložnici, vždy celý rok, který je nejblíž oknu. Takže ráno nastříkáme, pak půl dne větřáme a na chvilku máme pokoj. Začalo nám to dělat až loni, ale to jsem slyšela od více lidí, že měli plísen všude. A to pořád větráme. A není to oknama, máme stará dřevěná a stejně tam plíseň je.
Sušička na prádlo určitě sníží vlhkost v bytě. Existují pohlčovače vlhkosti na tablety, částečně to funguje. Chceme kupovat elektrický odvlhčovač, kt. funguje i jako klimatizace. Co se týče Sava, je otázkou co je horší dýchat plíseň nebo Savo. Prý funguje i nějaká houba, ale netuším jak se to jmenuje.
k.o.r.i.n.e.k, 9. 11. 2016, 17.07
Tak já to savo vystříkám a jedu na celý den pryč a větrá se a ta chytrá houba funfuje jen jednou sežere plísen a umře a pak se bohužel může vrátit, odvlhčovače fungují ty velké a ty jsou moc drahé, ale když to nepřestane koupíme ho
louskacek2, 9. 11. 2016, 17.31
A jak často pouštíte?
louskacek2, 10. 11. 2016, 13.55
Aha tak ten u nás nic nevyresil
louskacek2, 9. 11. 2016, 14.23
vse jmenovane jsme poridili a nic. Ted jsme si koupili odvhlcovac tak jsem zvedava Zima ukaze:-)