Jaké vanoční cukroví je vaše oblíbené. Pečete něco netradičního nebo "zdravějšího"?
Vložil(a): nocken,3. 12. 2017 9.25
Dávam teď dohromady seznam na nákup ingrediencí na naše malé vánoční pečení. S holkama pečeme každý rok, aby dcera mohla vzít něco do školky, a abychom měli něco na předvánoční zobání, protože na svátky jsme na chalupě. Vždy upečem klasiku 3 druhy + 1 až 2 nové recepty. Tak by mě zajímalo, co pečete vy? Děláte si také vlastní těsto? Snažíte se péct "zdravěji"? Je něco zajímavého, co jste u jiných nikdy moc neviděly? A co mají nejradši vaše dětičky?
Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Já jsem tyto Vánoce pekla snad 8 druhů cukroví. Ne všechno ale bylo pro nás. Ono totiž cukroví v obchodech před Vánocemi hrozně zdražilo a pár kamarádek mi říkalo, že by si raději než péct vlastní nebo kupovat koupily cukroví ode mě. Tak jsem se pustila do pečení a vyšlo to. Bylo to teda dost časově náročně, ale dokonce jsem si tím i něco vydělala. Letos to asi zopakuji znovu, jen teda budu muset investovat do nějakého lepšího hnětače těsta - https://www.atfornax.cz/k:477/hnetace-testa/
Dělám vždy vlastní těsto, domácí je prostě domácí a pečeme klasiku linecké, rohlíčky, ořechové košíčky, kávové sem tam něco nového podle nálady ale tuhle klasiku vždy z nepečených potom sádlové kuličky a vosí hnízda. Letos jsme to vzali hopem máme hotovo 5 druhů a potom uděláme ještě vosí hnízda
Žofinka, 4. 12. 2017, 8.58
vlastní těsto dělám, raději méně druhů než ho kupovat, ale mám ráda snad vše, ale hit je cokoliv s čokoládou .-))
Mygara, 4. 12. 2017, 6.05
já pěču většinou starou dobrou klasiku, je po ní u nás největší poptávka )
Furciferka, 4. 12. 2017, 1.22
U nas jsou nejoblibenejsi vosi hnizda. Letos bych rada zkusila i neco noveho.
petrao, 3. 12. 2017, 23.36
Cukroví nepecu. Dostávám od kamarádek a základ peče mamka. Nejvíc miluju vosí hnízda ty nesmí chybět v žádné darované krabičce s cukrovím