Ježíšek
Vložil(a): Zuzi,19. 11. 2015 13.26
Maminky, jak u vás probíhají Vánoce? Věří vaše děti na Ježíška, případně máte jinou verzi kdo nosí dárky? ...trávíte je doma, u prarodičů nebo na horách? My už několik let trávíme Vánoční čas na horách, manžel pracuje přímo z domova a proto rád aspoň na svátky vypne...dárky nám nosí Ježíšek a ten starší na něj pořád věří...my máme verzi: Dospěláci si mezi sebou nadělují dárky sami :D Ježíšek by to úplně nezvládl a hlavně si chceme udělat radost...
Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Mygara, 22. 1. 2018, 11.51
u nás se také dlouho věřilo na Ježíška, což bylo krásné
k.o.r.i.n.e.k, 10. 12. 2016, 16.13
U nás nosí dárky Ježíšek a na štědrý den jdeme k mojí rodině, pak k manželovo rodině a nakonec domů tam si dáme večeři a rozbalujeme dárky potřetí
Fuga, 28. 11. 2016, 20.41
u nás nosí Ježíšek dárky všem a Štědrý den trávíme doma, na hory jezdíme až pak
Kamila Pecharová, 22. 12. 2015, 16.10
Dárky u nás nosí Ježíšek. Prozatím je syn malý, takže přesný harmonogram nemáme, ale doufám, že to bude vypadat následovně: dopoledne otloukání stromečků, v poledne klobása s kaší, kolem 4-5 hodiny večeře (mění se dle domluvy s manželem jeden rok, rybí polévka a kapr se salátem a druhý rok hrachová polévka, kapr s kaší - podle jeho a mých zvyků z dětství) poté zvoneček, který zajistí dárečky.. Asi jeden půjde syna vykoupat a druhý připraví dárky a prskavky.. No a nakonec pouštění lodiček.. stromeček zdobíme 23.večer, aby měl syn ráno překvapení!
Zuzka Čtvrtečková, 23. 11. 2015, 9.55
Mamka mi taky tvrdila, že Ježíšek nosí dárky jen dětem a já jí to věřila, hodně dlouho Malej je ještě malej, takže věří a těší se, už od podzimu hlídá, kdy napadne sníh
k.o.r.i.n.e.k, 10. 12. 2016, 16.14
Můj syn má 19 měsíců a hrozně se tomu směje, když mlubím o Ježíškovi, tak nevím co si myslí
My to máme tak, že na Ježíška věří ale nosí jen dárky stromeček ne, ten zdobíme s dcerou 22. večer. 23. vařím oběd na další den, abych to měla v klidu. Taky přijede moje babička s dědou s krabicí cukroví, vánočkou a nenápadně vyměníme tašky s dárkama. Na Štědrý den ráno vždycky snídáme tu vánočku s máslem a domácím džemem. Dopoledne pohádky a hraní si s dcerou. Na oběd k nám chodí přítelovy rodiče. Máme bramboračku a slepici na paprice. Oběd míváme už kolem půl dvanácté. Potom jdem s rodiči k nim na kafe a cukroví. Kolem 14 hodiny procházka (když zrobvna nelije) a na půl pátou jdeme k našim na večeři. Koukáme na pohádky, kolem šesté je večeře - máme kachnu s bramborovým knedlíkem a s červeným zelí. Po večeři se umyje nádobí a pak s dcerkou vyhlížíme v kuchyni Ježíška a já, mamka a ségra na střídačku mizíme a aranžujem dárky pod stromek, což je otázka i 10 minut, jelikož jsou i ty dárky od babičky, od nás, od našich, od ségry zkrátka pořádná hromada pak si to ještě v klidu vyfotím, načež jde někdo zazvonit na zvonek. Dárky rozdáme a pak rozbaluje jeden po druhém a ostatní koukají, co dostal. Kolikrát rozbalujem i hodinu a půl fakt je toho dost. Dost si to užíváme . Potom máme ovocné poháry se šlehačkou a jedem domů. Kolem desáté. Jak to bude letos, nevím, bude s námi poprvé i mladší dcera a bude jí necelých 5 měsíců tak uvidíme.
Kristy Sim, 20. 11. 2015, 9.42
U nás Ježíšek přinese dárky i stromeček nazdobený. Dcerka má zatím 2 roky, uvidíme, jestli na stromeček přijde obměna dle situace. A dárky nosí Ježíšek, někdy mu můžeme trochu pomoct s dárky, aby toho neměl tolik =)
k.o.r.i.n.e.k, 10. 12. 2016, 16.14
Mě se zase líbí, když zdobí stromek i dítě, je to zábava
také u nás děti věří na Ježíška, děti jsou zatím ještě malé a doufám, že jim to dlouho vydrží. Štědrý den trávíme doma, v další svátky jezdíme po návštěvám k prarodičům. Stromeček nosí a zdobí Ježíšek. Přijdeme z venku a většinou už to má manžel nachystané, tak sníme večeři a jdeme čekat na Ježíška. Děti čekají v ložnici a jeden z nás dospělých jde na balkon, jestli už Ježíšek nepřiletěl. Zazvoní zvonkem a pak už jen stačí pozorovat do dětské nadšení.