Nejlepší vánoční cukroví

zobrazeno2010×

Vložil(a): Čertice,22. 11. 2016 21.34

Maminky podělte se o recept na, pro vás, nejlepší vánoční cukroví. Jsem letos na mateřský, tak budu mít víc času na pečení a tady na receptech toho moc není.

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Martin Doležel, 17. 1. 2019, 11.52

používáte při pečení čehokoliv ty správné rukavice? ne vždy budou stačit obyčejné chňapky a takové ty plátěné rukavice..ideální jsou rukavice odolné proti teplu, ty se vám jen tak nespálí.. https://www.pracovniochrana.cz/rukavice-tepelne-odolne

Mygara

Mygara, 14. 4. 2017, 17.32

asi vanilkové rohlíčky

Aliisha

Aliisha, 16. 12. 2016, 23.29

Já miluji vosí hnízda.

benca, 23. 11. 2016, 21.44

vanilkove rozky alebo oriesky

Barbarelka, 23. 11. 2016, 11.55

Nejraději pěču perníčky jsou měkoučké a nám doma všem chutnají krom přítele ten miluje rohlíčky a linecké

Čertice, 23. 11. 2016, 14.51

A dala by jste recept

Barbarelka, 23. 11. 2016, 16.07

Měkké domácí perníčky Na těsto: 1 kg hladké mouky 30 dkg moučkového cukru 20 dkg rozpuštěného medu 10 dkg tuku (půl na půl Hera a sádlo) 2 dkg jedlé sody 6 vajec 1 polévková lžíce perníkového koření 3 polévkové lžíce kakaa 3 – 4 žloutky na potření upečených perníčků Poleva: bílky několikrát prosátý moučkový cukr troška citronové šťávy Postup: Důkladně promícháme všechny suché ingredience, poté přidáme tuk, vajíčka a med. Vypracujeme hladké těsto a necháme v ledničce odpočinout do druhého dne. Troubu předehřejeme na 170° C. Z těsta vykrajujeme požadované tvary a pečeme na pečícím papíru. Menší tvary (do 5 cm) pečeme přibližně 10 - 15 minut, větší tvary 15 – 20 minut. Je třeba vyzkoušet, každá trouba peče jinak. Perníčky by měly být měkké. Ihned po vytažení potřeme ještě horké rozšlehaným žloutkem. Upečené perníčky necháme nejlépe do druhého dne odležet v plechových krabicích a teprve pak zdobíme. Polevu získáme vyšleháním jednoho až dvou bílků s důkladně prosátým moučkový cukrem. Vzniklou polevu vložíme do několika malých sáčků a uložíme do ledničky, před zdobením ustřihneme malý růžek a zdobíme dle fantazie

Čertice, 24. 11. 2016, 9.07

Moc děkuju. Já je mám vždycky hrozně tvrdý a nestačí změknout děti je snědí dřív a já je tvrdý nejím, tak třeba letos ochutnam

Barbarelka, 24. 11. 2016, 11.28

není za co děkovat

nikolava, 23. 11. 2016, 10.57

Mě nejvíce chutnají marokánky

Sooňaa, 23. 11. 2016, 20.08

Tak ty mam take rada,ale neumim je

nikolava, 26. 11. 2016, 22.39

Ja letos budu delat poprve

Sooňaa, 27. 11. 2016, 18.27

Tak ja je.necham na pristi rok,zkusim ziskat nejaky osvedceny recept

k.o.r.i.n.e.k

k.o.r.i.n.e.k, 26. 11. 2016, 19.48

Marokánky jsou fajn, já dělám obdobu Kočičáky, je to skoro to samé

nikolava, 26. 11. 2016, 22.40

A jaky je v tom rozdil?

patricia077

patricia077, 23. 11. 2016, 10.28

Já první vánoce s dcerou nepekla tuším nic a další jen klasiku a letos opět s prckem a stěhování nebudu zase asi nic...jinak jsem dělala fakt klasiku: linecké tmavé světlé, koule, pusinky, kokosky atd

Fuga

Fuga, 23. 11. 2016, 10.15

obdivuji, že máte na to čas právě při mateřské Já se odhodlávám zkusit něco jako jádrové rohlíčky, když to klapne, tak přidám recept

Čertice, 23. 11. 2016, 8.44

Já hledala v receptech, tak se omlouvám. Jdu hledat.

Lenča Pešková, 23. 11. 2016, 8.54

A hledáte něco nového pro inspiraci nebo nějakou klasiku?

© 2013 -2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů