Palma Dracena
Vložil(a): Leňulka,2. 3. 2017 12.19
Tak já už fakt nevím co děláme špatně. Měli jsme několik palem už a všechny po čase odešli. Dodržovali jsme teplotu, zálivku, místo apod. ale vždy vydrží něco přes rok a potom konec. Jsou krásně zelené apod. a zničehonic skoro přes noc, začnou listy žloutnout, hnědnout, schnout a opadat, následně změkne stonek (kmínek) scvrkne se na tenoučkou nitku a ohne se a je konec. A to třeba v polovině kmínku. Nechápu to a nevím co teda děláme špatně, že tak časem dopadne každá, kterou koupíme. Má někdo podobnou zkušenost? Kdyby třeba odešli nějak každá jinak ale tohle je u každé naprosto stejný scénář, jak začnou žloutnout listy víme,že to má za pár. Jen mi nejde do hlavy to měknutí a scvrkávání se kmínku.
Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 21. 11. 2017, 11.24
tak to jste ji opravdu nezalévala často, myslela jsem právě také na přelití
z mé zkušenosti je nejlepší na Dracenu naprosto kašlat jsem antitalent na kytky a jedině tahle palmička u nás drží...mám tři, vyrostlé z mini rostliny...skoro stromy a to chudák holky-palmičky buď přelévám, nebo jsou vysušené až hrůza...no stydím se, ale já to prostě s kytkama neumím...a zálivky nepoužívám...
Lenourecek, 4. 3. 2017, 1.52
Když mi nějaká pokojovka žloutne, tak ji většinou přelívám
Fuga, 3. 3. 2017, 12.36
asi nevhodné klima pro palmy máte doma .-) ten kmínek mě napadá, jestli se trochu omylem třeba nezalomí, a pak nemá palma potřebnou výživu
pouzarovaj, 3. 3. 2017, 8.51
Taky mi vždycky chcípne...
Petra Schoberová, 3. 3. 2017, 5.50
Měla jsem jich několik a všechny chudero zdechly.. .. A podobně jako u vás.. Už dóma radši nich nechci
petrao, 2. 3. 2017, 22.18
z toho si nic nedělejte, mě doma přežívá jen kaktus z Ikey a AloeVera jinak je všechna snaha marná. Asi z nás vyzařuje špatná energie
L.janicka.l, 2. 3. 2017, 22.36
Taky sem prisla o kaktusy, porad se mi sem stahuje vlhkost a zplesniveli mi
klarike1, 2. 3. 2017, 22.08
Mně zatím dracena i všechny palmy tři roky rostou a nechystají se schnout. Nijak zvlášť se o ně nestarám. Jednou za 7-10 dní si vzpomenu a zaleju, občas dám tyčinku s hnojivem...v zimě je mám v ložnici, kde moc netopíme, v létě na balkóně....ale je možné, že prostě u Vás není vhodné prostředí. Mamince třeba nešly v bytě pěstovat fialky a v domku jí rostou samy bez zvláštní péče.