Tradiční akce na Štědrý den
Vložil(a): Jarka mmm,13. 12. 2016 19.15
:) No,snad to tu nebylo,snažila jsem se hledat poctivě...Kdo už má vánoc plný zuby,ať to nečte :). Jen by mě zajímalo,jestli máte nějakou tradiční akci,kterou děláte jen na Štědrý den a máte jí s ním spojenou? Když jsme v Turnove,tak vždy jdeme s rodinou pěšky na vánoční koncert na Valdstejn,kde si dáme i svaracek. Pak se ještě jdeme projít do skal. Už se na to vždy všichni moc těšíme a pak jsme příjemně vymrzli a unavení a nabudi to náladu na večer. VseVUvidíme je hotové už předtím,takze se pak jen odpočívá a usmazi kapr. Uvidíme,jak letos,je to zrovna v době,kdy teď dcerka spí,takže to asi budeme muset vzít oklikou s kočárkem :(. Když jsme doma,tak se tu nic moc takhle podnikat nedá :((. Takže asi zavedeme,že aspoň vždy pojedeme dát do lesa krmení zviratkum a vyzdobime jim to tam....Jak to máte vy?
Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Mygara, 9. 4. 2017, 10.39
chodíme trochu pesimisticky na hřbitov
BonnieParker, 15. 12. 2016, 18.15
My se chodíme koukat do kostela na výstavu Betlémů, ale letos budeme slavit poprvé Vánoce v novém a tam asi v okolí nic takového nebude.
odpoledne se jdeme s dětmi podívat do kostela na betlém a na vánoční strom na náměstí. Když stíháme, jdeme i na odpolední mši - je dělaná přímo pro děti. Když jsem byla doma, chodilo se na živý betlém - divadelní vystoupení, bylo vždy dopoledne nebo večer, my chodili spíš dopoledne. A odpoledne jsme chodili krmit zvířátka do krmelce - na to jsou děti ještě malé, navíc, tady nemáme ani poblíž krmelec, to děláme jen když jsme u babičky - letos je chci ke krmelci už vzít, ale uvidíme, jaké bude počasí.
my takto čekáme na ježíška Tatka zatím zdobí stromeček. A protože v kostele je pohybující se betlém, vydrží tam děti klidně i půl hodiny akorát si s sebou musíme vždy vzít i spoustu drobných, protože se jim moc líbí házet penízky do kasičky, když jim za to černoušek poděkuje
Fuga, 14. 12. 2016, 6.59
my kromě klasických zvyků koled apod. chodíme dědovi na hrob
Aliisha, 14. 12. 2016, 22.01
Já myslím, že většina z nás zajde na hřbitov. Je pěkné zavzpomínat na ty, kteří už s námi nemůžou být.
k.o.r.i.n.e.k, 13. 12. 2016, 23.45
Nejdřív jdeme k mojí mamce a pak k rodičům manžela a nakonec domů na večeři a rozdat potřetí dárky ?
k.o.r.i.n.e.k, 14. 12. 2016, 1.05
Mě prijde speciální rozdávat si dárky v jeden den na třech místech na nic víc není čas. Než byl syn tak jsme měli i dvě večeře u obou rodičů ?
k.o.r.i.n.e.k, 14. 12. 2016, 7.22
Já se na to těším všude budou dárečky a už minulý rok si to syn užíval a naštěstí všichni bydlíme blízko sebe ? pak ty další svátky pojedeme za zviratkama k prababičce