Velikonoce
Vložil(a): mtina, 5. 3. 2015 7.35
Slavíte nebo neslavíte je? co ve vás to slovo vyvolá? U nás na vesnici když sem byla malá byly velikonoce príma, ted už to upadá, ale protože máme dva kluky tk jim manžel uplete pomlázku a objede s nima jejich skoro stejně staré malé sestřenice ať trošku ví o čem velikonoce jsou a potom si uděláme hezký rodinný den :) a co vy budetee dělat o Velikonocích? :)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit
Žofinka, 11. 1. 2018, 5.10
máme to podobně jako vy, akorát chodí jen manžel za maminkou a babičkou
Mygara, 14. 8. 2017, 12.21
my je nijak neslavíme, tedy kromě obarvených vajec, pomlázky
k.o.r.i.n.e.k, 8. 12. 2016, 20.25
Já je slavím u prababičky na vesnici, tam pořád někdo chodí koledovat a babička dělá super nádivku, kterou miluje celá vesnice
Fuga, 21. 11. 2016, 9.47
O Velikonocích manžel se synem jdou na koledu, ale jen k babičkám a samozřejmě ke mě
k.o.r.i.n.e.k, 8. 12. 2016, 20.26
Ve městě bych také neotevírala, ale na vesnici je to super
U nás koledují ve městě dva týdny před Velikonoci i holky, na vesnicích týden před Velikonoci. Takže dcera si užije koledování hned dvakrát . Velikonoční pondělí jezdíme k mé babičce na vesnici, tam se to drží přece jen víc než u nás ve městě... Sejde se rodina a čekáme na koledníky
Zuzka Čtvrtečková, 17. 11. 2015, 20.17
Kluci chodí, vajíčka jsem letos barvila sama, malého to moc nebralo, ale hody, hody (pomlázka) se mu líbila
My to máme o velikonocích podobně. Přítel vezme malého a obejdou tety a sestřenice v rodině a to je zatím u nás asi tak vše. Je sice pravda, že kouzlo Velikonoc opadá, ale aspoň nějaká ta tradice, že vyšlehá holky v rodině být musí třeba až bude chodit do školy bude chodit s kamarády na spolužačky, ale to je ještě daleko.