ZERO WASTE - da sa tak zit?
Vložil(a): WeruskaSK, 9. 5. 2018 13.35
vrece sa roztrhlo s clankami a navodmi o zero waste fungovani. neviem no, kebyze nabehnem do obchodu s vlastnymi dozami... clovek na to potrebuje dost odvahy a na druhej strane aj aku taku ochotu predavaciek, u nas v obchode vam ani syr nenakrajaju a to maju casu dost, nemaju naval, po pokrajany syr by som musela ist do mesta, sme na dedine... neviem no, tieto clanky sa dobre citaju a potom pride realita a to uz je tazsie, a mimo hlavnych miest kde je vyber obchodov a trznic a supermarketov, neviem ci sa daju niektore veci aplikovat. ako to mate vy? http://www.zerowasteslovakia.sk/
Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
slavuska, 14. 5. 2018, 1.48
snažím se, ale zdaleka to nejde tak, jak by se mi líbilo. víc třídím, igelitový pytlíky jsem omezila tak na třetinu, ale spokojená nejsem. Myslím, že by se to mělo víc propagovat, protože zrovna u těch pultů, tam to většinou do vlastních krabiček nedají, kvůli nějakým svým hygienickým předpisům,to si myslím, že by je něco shora mělo pobízet k tomu, aby tohle zrušili, a aby nakupování u pultu do vlastních krabiček bylo považovaný za normální. I když "skalní" ZW mi řekne, že takto se obvykle prodávají živočišný produkty, který ZW nejsou ani trochu . Těch plastů je fakt moc, a třídění je hezký, ale recyklace plastů není úplně jednoduchá, nejsou zrecyklovat úplně, jen do "podřadnější" formy, petka s ena novou petku zrecyklovat nedá, jde z toho udělat fleece, nebo nějaký stavební plast, či co.
Mygara, 10. 5. 2018, 18.56
třídím odpad, ale toto neřeším, když si můžu vybrat, tak beru nebalený chleba než balený, ale hlavu si z toho nedělám
Aliisha, 10. 5. 2018, 20.23
Já taky. Snažím si brát nebalené věci, ale nehroutím se z toho
Žofinka, 10. 5. 2018, 8.07
Pořád je co zlepšovat, ale spousta výrobků se zkrátka koupit bez obalu nedá
WeruskaSK, 10. 5. 2018, 12.20
hehe ja napr pomarance supat neviem, musel mi to vzdy urobit niekto iny. a mandarinky kvoli alergii mi supali kolegovia.
Aliisha, 10. 5. 2018, 20.24
No tak to je strašný
Fuga, 10. 5. 2018, 7.36
tak úplně to v normálním provozu nejde, já osobně bych se z toho zbláznila, ale rozhodně omezit to jde
WeruskaSK, 11. 5. 2018, 9.29
napr praci prasok vam nacapuju do prinesenej litrovej flase. liter stoji okolo 6-7eur. potraviny vacsinou suche - vlocky, lusteniny atd navazia do vasich nadob
WeruskaSK, 10. 5. 2018, 8.53
prosim ta co je pruhledne platno, neviem si to predstavit ze ako to vyzera
WeruskaSK, 11. 5. 2018, 9.30
ano ale ked sa vazi ak pri pokladni? napr v lidli vazia pokladnicky
Já chodím hlavně do billy, kde si to váží člověk sám. Ale jinak třeba v zelenině dávám věci jen tak do košíku a po zvážení pak do svých sáčků. Ale schválně jsem jeden zvážila a má 9 gramů - takže i kdybych to vážila na pokladně s tím sáčkem, tak to zas taková váha není
WeruskaSK, 10. 5. 2018, 13.51
aha ale to potom zbytocne platis gramaz navyse nie?
WeruskaSK, 11. 5. 2018, 9.30
super napad ta zaclona
L.janicka.l, 9. 5. 2018, 20.42
Je to tezke, v prvni rade by meli zacit delat neco vyrobci a obchody a ne balit kazdy kousek ovoce do igelitu a pod. U nas treba zadny obchod kde bych si mohla koupit do vlastnich obalu neni
WeruskaSK, 9. 5. 2018, 21.45
zrejme kym nevyjde impulz od spotrebitelov tak nemaju preco menit, zacarovany kruh
L.janicka.l, 10. 5. 2018, 7.31
Presne
L.janicka.l, 10. 5. 2018, 11.54
No znam lidi co si ani chleba nevemou pokud jim ho nikdo neukroji a s tim pomerancem je to to same
Bože Nevím, jak na to přišli... balit oloupanej pomeranč!!!! To je logika fakt... kůra z něho se dá jednoduše vyhodit téměř kamkoli, když se náááhodu někomu nechce házet do koše, klidně i třeba do pole či zahradu, protože to zmízí, ale takhle dělat další plasty.... nechápu.