Přepis nemovitosti
Vložil(a): Minnie, 12. 9. 2021 8.48
Mám takový dotaz, je možné na někoho napsat nemovitost (byt), aniž by o tom dotyčný věděl, nebo s tím souhlasil? Nebo se musí na katastr dostavit oba?
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit
patricia077, 12. 9. 2021, 19.47
Hele ať to uděláš darem nebo jinak vždy o tom musí druhá strana vědět a souhlasit jinak to nejde
Katka, 12. 9. 2021, 15.06
Oba, protože nejde jen o přepis majetku, ale taky o další povinnosti s tím spojené.
Díky moc. Jde o to, že naši spolu nežijí přes 5 let ale nerozvedli se, no a teď se mamka chce rozvést. Byt mají oba jako SJM. Mamka tam celé roky nežije, táta ano. Je nám se ségrou jasné, že byt v rámci vyrovnání prodat nebude chtít. Mamka chce prodat a peníze rozdělit. No a nás napadlo, aby to nechtěl nějak ošulit a nepřepsat to třeba na nás za našimi zády.
Katka, 12. 9. 2021, 15.18
Jinak jako kdyby na mě chtěl někdo přepsat barák, já bych se nebránila a obratem bych ho buď prodala nebo alespoň pronajímala. Udělat z něj penzion by taky nebylo marné, záleží v jaké části země.
Katka, 12. 9. 2021, 18.00
Tak když by byl byt třeba tvůj, tak ho můžeš vystěhovat. To ho nenapadlo? K setrvání potřebuje souhlas majitele, takže pokud by si zároveň neudělal na byt věcné břemeno, tak podle mě smůla.