Pronajatý plesnivějící byt

zobrazeno 2716×

Vložil(a): silvousek, 27. 3. 2018 13.53

Hezký den, Měla bych dotaz. Dávala jsem jej i do poradny, Ale zatím mi odpovězeno nebylo. Od ledna mám v pronájmu byt 2+kk. Bydlím tu se dvěma malýma dětma. Po čase užívání bytu jsem zjistila, že byt je hrozně mokrý a hodně náchylný na plísně. Plesniví a plave toaleta (tam plesniví teď momentálně spáry). V kuchyni plesniví zeď pod oknem, vedle sporáku (volné místo) plesniví též spáry, nad linkou také spáry, v ložnici za postelí se také dělá plíseň. Nicméně s majitelem jsem se domluvila podepsat ukončení nájemní smlouvy ke konci měsíce (teď března). Otázka zní, mám tu plíseň tam nechat nebo to mám odstraňovat? Majitel se ani nebyl podívat a nevěří mi, že je to tak hrozné. Mám strach, aby mi třeba kvůli tomu nedělal problém s vrácením kauce a nájmu, co jsem zaplatila za duben. Navíc jsem se byla podívat ve vedlejším bytě, kde si "vesele" bydlí 7 ukrajinců po strop v plísni, a to nekecám, úplně mi spadla čelist a bylo mi uzko z toho, v čem tam jsou. Omlouvám se za román a děkuji za každou radu. :)

Sdílejte:   | 
0

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit

vendy.z, 29. 3. 2018, 20.00

Chce to větrat, také to v našem bytě bylo - prostě nic ke zdi (žádný nábytek), větrat každý den... pomáhá Ceresit, ale hlavně větrání Nám plesnivěli i skla na oknech Ale zvykli jsme si a stačí se tomu přizpůsobit....

Janna, 28. 3. 2018, 20.54

Já bych si to vyfotila a pak bych plíseň určitě zlikvidovala. Aby to ještě nepoužil proti tobě.

Cherrynka, 28. 3. 2018, 18.15

Fuj, tak to je hnus v dnešní době udělají lidi hodně, aby vydělali Bohužel si asi majitel myslel, že si s tím poradíte za něj

Lenča Pešková, 28. 3. 2018, 13.16

rozhodne bych ji na sve naklady neodstranovala. ohledne kauce asi zalezi hodne na pronajimateli.

Cherrynka, 28. 3. 2018, 18.16

Pdle mě ji nevrátí. Co slýchám kolem mě, tak si skoro každý pronajímatel najde něco, aby nemusel vracet anebo jen max půlku

Lenča Pešková, 28. 3. 2018, 20.39

no prave. muze tvrdit ze tam nebyla a je to slovo proti slovu.

nikolava, 28. 3. 2018, 10.36

Taky bych ji tam nechala a ukázala, plíseň se bude objevovat pořád dokola.

jancaan, 28. 3. 2018, 9.53

Určitě bych tam tu plíseň nechala, ať pan majitel vidí, v čem jste tam s dětmi žila.

darzanka, 28. 3. 2018, 9.03

Take bych neodstranovala,je to vec majitele

NiFee

NiFee, 28. 3. 2018, 8.25

Pokial tam nechces bývať neodstranuj.

Cherrynka, 28. 3. 2018, 18.17

Plíseň se stejně bude vracet

Žofinka

Žofinka, 28. 3. 2018, 7.39

Já bych ji neodstranila, to bys tam rovnou mohla zůstat bydlet

snany, 28. 3. 2018, 2.30

Plíseň neodstraňujte, teda já bych tak postupovala. Teď už je jen na majiteli zda vrátí kauci, bohužel. Přinejhorším se můžete soudit.

© 2013 - 2026 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů