Jak motivujete děti ke cvičení na hudební nástroj
Vložil(a): vendy.z, 16. 2. 2018 21.36
Zajímají mě vaše zkušenosti, jak motivujete své děti ke cvičení na hudebním nástroji? U nás je to boj - dcera 7 let chodí půl roku na klavír, moc jí to baví ale spíše jen na hodinách, doma jí musíme pořád přemlouvat, motivovat, vyhrožovat :) Je to normální, nebo máte tak úžasné děti, že sednou sami a hrají a hrají? Děkuji :)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit
WeruskaSK, 19. 12. 2018, 11.26
mna takto mucili nasi 8 rokov, vydrela som si ten klavir a najhorsie ze akonahle s tym prestanete tak zabudnete hrat a neda sa to nijak vyuzit v praxi, takze pokial nema k hudbe extra vztah neviem ci ju nutit, zas opacny pribeh - mojho uja jeho rodicia nenutili, ked nexcel chodit tak nemusel a potom v dospelosti im to vytkol ze preco ho nedonutili, ze mali mat oni rozum... tak si vyber... ja napr lutujem ze som nechodila na tanecnu alebo nejaky pohyb ale iba sedela za klavirom doma a v hudobnej a potom este vo vytvarnej ktora mi tiez nic nedala
Mygara, 24. 2. 2018, 5.58
povinnost, to je asi jediné, co na děti platií
Žofinka, 20. 2. 2018, 12.54
Udělat z toho denní rituál, pak to vezme za své
Fuga, 19. 2. 2018, 10.32
já jako malá hrála a měla jsem to zkrátka jako povinnost, jako úkoly do školy
Je to ťažké. Treba asi dieťa pre začiatok nechať si vybrať samo, na čo chce hrať a potom teda, keď si to samo vybralo, tak nech aj cvičí. Nechať však aj nejaké voľné dni, kedy nemusí ani na hodinu ani cvičiť. U nás sa striedali obdobia, kedy dcéra cvičila bez protestov, s obdobiami, kedy ju bolo treba k cvičeniu "dokopať". Niekedy pomáha - že spraví domáci koncert pre maminku, pre ocka...
Hele ja osobne si myslim ze min.pulka lidi tu keca a vsadim se ze az budou mit deti krouuky povinne(kdyz decka nekam budou davat) reknou ze trenink je treba!a nenechaj to jen a jen na decku...kazdymu se to keca...ano me nasi nutily do treninku.pac vedeli ze chci na zavodech uspet...pak rekli delej si co chces.skoncis-skonci-ale budes toho litovat.jen proto ze ted mas teleci leta..a maj pravdu..jak sem se tloukla do hlavy..to samy kaudej druhej vrcholovej sportovec-v kazdym rozhovoru (at uz koukalova,neumannova,bauer samkova) kazdej rika-sem velice rada ze me nasi do treninku donutily a i pres moje protesty me tam tlacily,neb videli ze me ten sport bavi.dava me naplneni.ale treninky boli.jsou drina..ale zpetne dekuji a jsou radi...a to samy i my rodice..kdyz vidime ze ten sport/nastroj decko bavi-chosi do krouzku rad(neco jinyho je aby delal neco co on nechce.nejde mu atd) tak na nas je abychom ho v tom podporovali.ale i "nutily"do trejinku..jasne ze nereknu klukovi po 200m behu staci...jen proto ze mu se nechce...chce behat.chce chodit na zavody.chce se drzet kluku??chce..tak musi behat vic..reknem si co a jak a vim ze jeste kilak v poho da...je to o tom vedet kde je ta hranice(tu si musi urcit kazdy sam) taky kazdej rozumnej clovek(rodic) pozna zda si vymrcuje ze nechce.nebo je unaveny a potrebuje odpocinek)...a to samy u dospelych-nam se nechce veci delat a musime.donuti nas decka...chlapy.atd atd..jak me se nechce varit.a nuti me..kazdej musi poznat sam co decko potrebuje.
Katka, 18. 2. 2018, 10.54
Nesrovnávala bych vrcholový sport s kroužkem. Je rozdíl čtyřleté dítě a dvacetileté.
Katka, 18. 2. 2018, 12.57
Závodní sport je mrzačení ;o))
Aliisha, 17. 2. 2018, 20.54
Musí chtít sama. Nutit jí nemá smysl. Za čas s tím pak sama praští.
Syn je ještě mimino, ale když to vezmu ze svého pohledu, když jsem byla dítě, tak mě to hodně bavilo. Hrála jsem na čtyři hudební nástroje a taky jsem se dostala na konzervatoř (nakonec jsem se ale rozhodla pro jiné studium). Rodiče mě občas vzali na nějaký koncert a pokaždý na jiný žánr. A je pravda, že ne vždycky se mně chtělo doma cvičit. Ale chtěla jsem být nejlepší :-D A jestli chodí půl roku, tak bych ji nějak nenutila, aby se jí to nezprotivilo. Ještě bych počkala, ono jí to třeba chytne samotnou, až začne hrát něco pořádnýho