Jan Palach
Vložil(a):Katka,18. 1. 2019 17.47
Vnímáte čin Jana Palacha jako hrdinský? Pokud ano, proč, pokud ne, kdo je pro vás hrdina? Viděly jste film? Mně vadilo, že skončil hned po sebevraždě a nebyly tam ukázány žádné reakce politiků či veřejnosti (asi proto, že se to v té době ututlalo?)
Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Fuga, 23. 1. 2019, 11.16
Nevím, za hrdinu bych ho nepovažovala, podle mě musel mít nějaký psychický problém, případně zkrat, ale na to mi to přijde docela dost připravené, já nesouhlasím se spoustou věcí, ale takto
WeruskaSK, 21. 1. 2019, 20.18
neviem co si o tom mysliet, a ani sa nad tym nebudem zamyslat, nemusim mat na vsetko nazor
Katka, 21. 1. 2019, 23.18
Děkuji za tip, film byl mnohem zajímavější než ten novější. Vidím Jana a ty okolnosti najednou v jiném světle.
patricia077, 21. 1. 2019, 14.25
Každopádně se na fb i jinde už objevují reakce lidí, jděte s tím už do...jakože to je všude už týden a pořád nějaké akce atd
Ono to skončilo tak, aby prý nebyl hrdina pro ostatní, aby ho nikdo nenásledoval,ale stejně ještě jeden kluk se upálil po vzoru Jana. A upřímně nevím, jestli je to hrdinský čin či ne. Obdivuji tu jeho odhodlanost a nemít strach, ale takovým způsobem? To mi přijde zase zoufalé, takže u mě je to 50 na 50. Ale měl to udělat jinak. Bojovat za to, co chtl a ne jen takhle "utéct ze svět" , když nebylo po jeho
Žofinka, 20. 1. 2019, 17.20
Myslím si, že musel být blázen. Kdo by takto jinak chtěl spáchat sebevraždu a vysvětlil si to jako vyburcování společnosti
Katka, 20. 1. 2019, 17.32
Tak vzhledem k tomu, že jiný důvod neudával... Každopádně zkrat to byl.
Kamila Pecharová, 20. 1. 2019, 23.14
Myslím, že mohl být tak politicky "naštvaný", že to třeba ještě s nějakou další soukromou událostí mohlo způsobit takové rozhodnutí.. film jsem neviděla, ale za mě hrdinou byl
slavuska, 20. 1. 2019, 14.27
Hrdinskyho na tom nic moc nevidím
Aliisha, 19. 1. 2019, 22.31
Hrdina je ten, kdo bojuje a snaží se věci řešit. Tohle byl dle mého spíš zoufalý krok. Myslím si, že nemusel být psychicky v pořádku. Ale těžko soudit. Film jsem neviděla