Oddychový čas
Vložil(a): snany,11. 3. 2020 9.08
Neplánovaně máme díky naší vládě " oddychový čas". Jak si ho užíváte?
Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Máme domací vyučování ... Paní učitelka nám napsala práci do konce týdne (jenom trojlístek - psaní, čtení, matika) a ostatní předměty jsme si tam navolili sami... Prvouku jsme pojali prakticky - zasazení hrášku/rajčat/bylinek, klíčení řeřichy. TV - senzomotorický koberec a dechová gymnastika... Hudebku praktikuje, vždy, když vedeme mladšího brášku do MŠ (kdyby tam nebyl, tak úkoly z trojlístku nestihneme)...Výtvarku má podle rozvrhu v pondělí, což zachováme a budou se vyrábět Velikonoční přáníčka, ať je můžeme odeslat babičkám... Snažím se mu lehce zachovat rozvrh, ale zároveň ho přispůsobujeme aktuální situaci ...Holt u 1. třídy nechceme nic nechat náhodě.
Katka, 13. 3. 2020, 12.50
Jakože děláte i hudebku a vytvarku?? To zírám. To doufám, že naši školu nenapadne ještě rodiče otravovat s nějakými výrobky ?stačí, že v úkolech z němčiny má učitelka chyb jako máku. ?
L.janicka.l, 12. 3. 2020, 20.21
Me se to jeste netyka, spis by me zajimalo co budeme s klukem delat, pokud prestanou otevirat hriste, prochazky po ulicich ho moc neberou, na parky je ted dost vetricek
Katka, 13. 3. 2020, 12.51
Neboj, v Itálii je už zákaz vycházení, do 14 dnů je to tady a ještě budeš vzpomínat ?
L.janicka.l, 13. 3. 2020, 14.06
To snad ne, meli zavrit hranice uz davno a nikoho nepoustet. Protoze kdyz vim, ze tam neco radi a stejne tam jedu tak jsem s prominutim krava, co si za to muze sama a nezaslouzim si ani peci lekaru natoz aby me pustili domu a ja to mohla rozvest po vsech zemich, pres ktere projedu. Jinak mam kasel a po precteni clanku o tom jak 3 lidi ve vlaku s kaslem odvezli, se bojim nekde zakaslat aby me jeste nekam neodvezli
Katka, 14. 3. 2020, 13.42
Pokud není suchý, buď v klidu ;o) U koronaviru je jen suchý, žádné vykašlávání ;o) Info od lékaře.
Katka, 14. 3. 2020, 17.00
Jakože molekulární biolog a odborník na DNA diagnostiku z Masarykovy univerzity v Brně, který poslední min 3 měsíce studuje corona vir vypouští fámy, jo? Tak já to jako ekonomka neposoudím....
L.janicka.l, 15. 3. 2020, 22.49
Suchy neni, ja zase cetla nekde. Ze se mamz hlubocha nadechnout a pocitat do 10 jestli nekaslu, je to pry ok. Ale myslim ze kazdy ma jiny prubeh, nekdo jen zakasle, nekdo ma horecky.
Katka, 16. 3. 2020, 1.18
Testem jsem prošla ?těžko říct, jeli to pravda, ale tak se zápalem plic bych to tehdy nezvládla určitě, takže malá nápověda to být může
Katka, 16. 3. 2020, 9.35
Proč by zakazovali přírodu? By se lidi v bytech s dětmi za 8 dní zbláznili. My teda určitě.
L.janicka.l, 16. 3. 2020, 22.01
Aspon ze tak, malej byl odpoledne doma a mohl se z toho...., cely den hlasi at lidi nevychazi a duchodci se slezaji vsude, tak ted tu je zakaz vychazeni bez rousky
Katka, 13. 3. 2020, 12.52
Jj na vánoce korona děti.
Katka, 14. 3. 2020, 13.43
Manžel zuří, v zásilkovně má nové auto na ovládání. Já si zase chtěla jít v týdnu koupit nové jarní boty. U starých praskla podrážka, tak budu chodit ve 20 st v zimních, no nevadí.
Katka, 16. 3. 2020, 1.20
Může se do přírody i do parku, není žádný zákaz vycházení, lidi přečtou nadpis a hysterci, já si poslechla tiskovku a jsem v klidu, říkali to asi tak 5x
Katka, 16. 3. 2020, 9.37
Tak já jsem vděčná za bytovku, že nemusím řešit plot, střechu, fasádu a zahradu. Naopak se těším, až mě bráši z baráku vyplatí, budu milionář ?
Katka, 13. 3. 2020, 12.53
Asi tak ?včera dokonce dcera místo mě vařila a ještě vysala, takže pohodička ?
Katka, 14. 3. 2020, 16.57
Tak boty si určitě nebudu objednávat bez vyzkoušení ;o)
Katka, 16. 3. 2020, 9.39
Vsak píšou odstup 2 metry, a max 5 lidí. Paskvil to je, ale jsem ráda, že žádný opravdový zákaz vycházení zatím není. Ono se uvidí, možná bude ?
Lenourecek, 11. 3. 2020, 23.17
U nás zavírají školku v pondělí. Zatím mám zrušenou i brigádu a doufám, že nebudu muset řešit hlídání. Chci si užívat čas s klukama a doma udělat to, na co jsem v poslední době neměla čas
Janako, 11. 3. 2020, 19.45
Syn se raduje, že je doma. Já jsem ráda,že to nemusím nijak řešit, protože jsem stejně na rodičovské dovolené ? Teď už jen čekáme na to hezké jarni počasí, abychom mohli být dost venku. Dnešek teda nic moc, i když děti šly stejně odpoledne ven,jim déšť nevadí ?
Katka, 11. 3. 2020, 19.57
Tak my stále nemáme žádné úkoly, takže taky zatím snadné.
Janako, 11. 3. 2020, 21.39
Já doufám, že měsíc je "nejhorší" varianta. Nechtela bych řešit situaci jako pracující rodič s tak dlouhou dobou. Jinak syn včera přišel s úkoly už domů, dnes další přišly e-mailem. Asi jde o konkrétní školu, jak to zorganizuje. Nam na stránkách školy visel rozpis, jak bude která třída dostávat úkoly?
Janako, 11. 3. 2020, 20.04
Na vyučování to rozhodně snazší je. Horsi to je ale se samostudiem nebo učením nové látky - nevím,jestli by dítě prvního stupně bylo schopné se samo naučit novou látku bez pomoci staršího sourozence či rodiče.Se zadáváním úkolů je to snazší u starších.Muze se jim zadat referát,seminarka, nastudování nové látky atd.
Katka, 11. 3. 2020, 21.08
No bude to zajímavé, jestli budou doma ještě dýl než měsíc. Merkelova predikuje jen v Německu 58 milionů nakažených... Tak určitě, do 3 dnů bude mrtví všichni ?♀️Ať žije hysterie, zlato stoupá ?
Katka, 11. 3. 2020, 22.21
Nám přišlo zadání pro dceru do češtiny až teď večer, u syna vůbec nic. Napřed jsem si říkala, že je toho na den hodně a pak jsem zjistila, že je to na 3 týdny A bude to vše známkované
Janako, 11. 3. 2020, 22.25
Průměrné dítě pracuje doma podstatně rychleji než třída jako celek.
Katka, 11. 3. 2020, 22.22
Varianty jsou různé, podle některých bude školní rok končit až 31.7. Takže nevím, jestli dceři vůbec platit tábor....
Janako, 11. 3. 2020, 22.26
Fakt?to slyším poprvé. prázdniny už máme docela zaplněné.
Katka, 12. 3. 2020, 10.18
Už je to v hlavních zprávách. Že o tom neuvazuji dnes, neznamená, že to nezmění v dubnu ?Každopádně mi prý dceru na tábor pošleme, říkal manžel. Tak ještě aby se konal ?
Katka, 12. 3. 2020, 10.16
No já jsem chtěla zítra zaplatit první tábor, tak nevím jestli ještě nepockat. Při platbě do 31.3. je sleva 500. ?
Janako, 11. 3. 2020, 19.46
Zatím jede?