Potíže se čtením a psaním
Vložil(a): OstrovskaHana,18. 1. 2023 22.51
Dobrý den, poradíte jak na potíže se čtením a psaním u druhačky? Pořád oproti jiným dětem trošku zaostává a moc ji to trápí. Trénujeme často, v tom problém není.
Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
OstrovskaHana, 24. 1. 2023, 19.09
Napíšete mi prosím, co je to doplněk a kde ho koupit?
Seženete ho normálně v kamenné lékárně nebo na jejich e-shopu a je ve více formách. Já ho objednávám v této formě https://www.drmax.cz/equazen-jahodova-prichut-180-zvykacich-tobolek
OstrovskaHana, 28. 1. 2023, 21.50
Moc díky, hned jsem ho objednala, na internetu je totiž equazen hodně doporučován.
patricia077, 19. 1. 2023, 19.28
Souhlasím s Katkou, dcera v první třídě taky první půl rok měla potíže se čtením ale pak se to zlomilo a od konce první třídy už četla ráda a pořád ale u vás může být problém i jinde ale to poznají v poradně a poradí, co učitelka na to?
Katka, 20. 1. 2023, 10.55
Já to právě sleduji v přímém přenosu u syna kamarádky. On teda neumí v 9,5 letech pořádně mluvit (vývojová dysfazie) a navíc mu teď na ORL zjistili, že ani jeho mozek nerozlišuje hlásky, které v diktatech zamenuje t/d, r/l, s/c atd. Je ve třetí třídě, má samozřejmě potíže i v dalších předmětech než jen čeština, ale rodiče mají pocit, že mu má škola v rámci inkluze dávat jedničky a dvojky a o přestupu do logopedicke školy nechtějí ani slyšet.
patricia077, 20. 1. 2023, 15.37
No upřímně se asi v normální škole jen trápí ne
Katka, 20. 1. 2023, 19.44
Ano, praveze se trápí, má spoustu zdravotních obtíží z toho stresu, tlaku, strachu, šikany, ale rodiče pořád mají pocit, že za to může jenom učitelka, vychovatelka, spolužák atd. , nikoliv oni, že na logopedii doposud kaslali a přesto ho vystavují prostředí běžné zš, kam on zapadnout ani nemůže. Přestává jíst... Nemyslím si, že to skončí dobře.
patricia077, 21. 1. 2023, 14.15
Chudák chlapec ?
Katka, 19. 1. 2023, 10.14
A jak je na tom s mluvením? Pokud už umí všechny hlásky a trénujete, mělo by to brzo pomoct. Pokud ne, navštivte psychologicko-pedagogickou poradnu, jestli nemá nějakou poruchu učení. A pak dostanete buď úlevu pro zš, asistenta a nebo návrh na změnu základní školy například logopedicka/pro žáky se specifickými potřebami/speciální apod.