Věkový rozdíl sourozenců
Vložil(a): Zuzi,25. 11. 2015 19.16
Maminky, kdo z vás má dvě děti nebo více dětí a jejich věkový rozdíl je 5 - 9 let...jste rádi za věkový rozdíl minimálně 5 let mezi sourozenci ? Nežárlí starší sourozenec? Necítí se například odstrčený, když vidí jak se ňuňánkujete s mladším ? Já jsem za rozdíl 6 let celkem vděčná, občas mě mrzí, že se s tím starším tolik nemazlím a spíše ho kvůli školní docházce sekýruji, ale snažím se mu věnovat také...kluci se naštěstí milujou...líbí se mi, že přes den se můžu plně věnovat mladšímu jako tomu bylo u prvorozeného...zajímá mě jak je to u vás ? Díky
Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Mygara, 22. 1. 2018, 11.37
mám děti od sebe 7 let a někdy se mi zdálo, že to bylo hodně, ale zase jak na co
jitkamety, 17. 7. 2017, 15.02
Ja mam zatim jedno ditko ale ja a moje sestra jsme od sebe 6 let a vztah jsme meli jako ostatni sourozenci semtam nejaka hadka ale jinak v pohode
Fuga, 28. 11. 2016, 20.53
já s bráchou jsem o 7 let a musím říct, že je to dobré. Byla a pořád jsem pro něj velká sestra
k.o.r.i.n.e.k, 18. 10. 2016, 18.29
To je ještě dobrý rozdíl, manžel je se svojí sestrou o 15 let ale mají se rádi
luciusmius, 11. 4. 2016, 8.47
Jsem od bratra o šest let starší a je to špatné. Nikdy jsme si nerozuměli. On je prostě mladý a jeho názory jsou podle mě strašně hloupé. Teď jsme dospělí a není to o nic lepší. Vídáme se jen u rodičů a to ne vždy se tam potkáme, jen občas a moc si spolu nepovídáme. Prostě není o čem. můj osobní názor je, že ideální rozdíl tak dvou až tří let.
To mi je líto, já mám sestry o 10let mladší a nikdy mi nepřijde jejich názor hloupý, možná rozdílný a k jejich věku pochopitelný, ale vždy se dokážeme vzájemmně vyslechnout a poradit...pamatuji si když jsme seděli a objednali si všichni u stolu pivo a já si najednou uvědomila, že jsem si tuhle chvilku přála zažít, sedět s nima u stolu až budou dospělé ženy a ne ty mimina co jsem vodila na dětská hřiště... mám je ráda
Petra Schoberová, 30. 12. 2015, 7.02
My jsme s bratrem od sebe jedenáct let a vždy jsme měli a máme perfektní vztah
louskacek2, 12. 12. 2015, 15.14
Tak ja mam se sourozenci 18 a 19 let. Pamatuji sestry slova kdyz me zlobili dala ruce v bok a ,, nejsi nase mama,, pri mem karani a bylo hotovo. Ano jsem v podstate jejich druha mama vekem ale jinak segra a pres to nejede vlak.
...právě naši kluci rozdílem 6let je paráda, že si starší vyhraje s tím mladším a dost ho naučí (samo, že nejvíc lumpárny, které se nám jako rodičům nelíbí ) , jsou chvilky kdy si starší chce hrát s něčím čemu zase ten mladší nerozumi, ale dá se to zvldánout, např.když ten mladší spí apod. Starší se na bráchu těšil a když nemá náladu ho hlídat na pískovišti řekne mi to a vždy se nějak dohodneme, aby byli kluci spokojení oba