Těhotenství před studiem
Vložil(a): Tarja,29. 11. 2016 14.03
Ahoj. :) Chci se zeptat jaký je váš názor na mateřství před studiem? Jsem teď v 1.ročníku VOŠS, ale s přítelem toužíme po dítěti. Proto chci ze školy odejít, rok si někde odpracovat a pak až založit rodinu. Poté bych si školu udělala od začátku dálkově. Opačně bych musela studovat teď, jít na rok do práce a až potom mít dítě. Ale to bych už pozbyla vědomosti ze školy a proto jsme se s přítelem rozhodli pro variantu 1. Co vy na to?
Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
baru86, 20. 5. 2017, 13.29
Asi bych hned nekončila školu, ne že bych Vám to přála, ale co kdyby miminko hned nešlo? Lepší by bylo řešit pak nějaký individuální plán studia, pokud chcete dát přednost opravdu dítěti před studiem i za cenu, že studium možná nedokončíte.
Mygara, 13. 4. 2017, 13.29
raději bych dostudovala a třeba něšla hned do práce a měla miminko, ale s dítětem studovat, je to velmi náročné
Z vlastní zkušenosti vím, jak se špatně vrací ke studiu. Studuji dálkově FAF UK při práci a je to opravdu velmi náročné. Mám spolužačku, která je na mateřské, holčičce jsou 2 roky, a říká mi, jak je to náročné, protože malá jí roste před očima, nechce o nic přijít a chudák se šprtá skoro celou noc vždycky před zkouškami, protože její muž vozí věci do zahraničí a mamka nemůže pokaždé hlídat. Být vámi, v klidu si dodělejte školu, nastupte do práce a aby jste měla lepší mateřskou, je potřeba minimálně 2 roky pracovat. Dobře si to promyslete, ale za mě lepší určitě s miminkem počkat než dostudujete.
Aliisha, 19. 12. 2016, 21.56
Pokud můžu říct svůj názor, tak studujte, cestujte, bavte se. Děti jsou radost, ale taky starost. Jste mladí, tak užívejte.
Lusesita25, 3. 12. 2016, 20.44
Taky bych nejdriv dodelala skolu a pri ni se treba snazit. Protoze nikde neni dano, ze tehotenstvi prijde hned po prvnim pohlavnim styku bez ochrany
BonnieParker, 30. 11. 2016, 23.41
Za mě nejdřív školu. Přihlásila jsem se na druhou vysokou, otěhotněla, přerušila studium a vím, že ho už nikdy znovu neotevřu. Ale každý je jiný...
Aliisha, 19. 12. 2016, 21.57
Neznám nikoho, kdo by se pak do školy vrátil či jí snad dokonce dodělal.