Výchova
Vložil(a): Norei,1. 3. 2019 13.35
Záleží Vám na tom, co z dítěte vyroste?
Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
lucie25987, 8. 11. 2022, 7.38
Já se snažím své dva syny vychovávat nejlíp, jak umím. Vím, že nejsem 100%, mám chyby, ale snažím se na nich (na sobě) pracovat, abych je vedla co nejlíp. Přečetla jsem o výchově i spoustu knížek a můžu třeba i doporučit audioknihu Vychováváme děti a rosteme s nimi https://progresguru.cz/audioknihy/vychovavame-deti-a-rosteme-s-nimi-naomi-aldortova . Tu už jsem si pustila několikrát. Mám z ní víc poznatků než z knížek.
Víte Romanko položil jsem tu otázku proto, že ne všechny maminky si uvědomují, že proto, aby z jejich dětí vyrostli slušní lidé, je třeba toho hodně udělat. Věřím, že se o to každá maminka snaží. Bohužel většina z nich bez potřebného uvědomění. Například už jen předávání vlastních zkušeností, převzatých od rodičů, může být tou první ale současně i fatální chybou. Následuje televizní psychologická masáž a další negativní programy (softwéry), které jsou dětem implementovány do vědomí. Náš spolek za tím účelem stvořil tzv. Skoolu vědomí života. Tam se učí především rodičové.
WeruskaSK, 14. 3. 2019, 12.24
ano, ale to sa clovek dozvie az ked budu dospele, dovtedy len trpne, lebo tazko povedat ked su male ze co z nich vyrastie
Mygara, 8. 3. 2019, 17.00
no jasně, že záleží a myslím, že se mi to povedlo .-)
jitka46, 4. 3. 2019, 23.56
Ano, ale otázka je, nakolik to mohu ovlivnit.
Tak to vidíš. To co píšeš je samo o sobě velký problém při výchově dítěte. pokud nadále budeš o biologickém otci hovořit jako o "hajzlovi", bude s tím mít tvé dítě celoživotní problém. Je třeba si uvědomit, že jediná správná výchova je prostřednictvím lásky. Nezištné a nezraňující lásky. Takže o biologickém otci vždy jen dobře (i když to může být hajzl). Nicméně i on se může napravit když pocítí lásku.
Žofinka, 2. 3. 2019, 16.12
Asi jak každé mamince, která má mozek:-)