Cucání palečku u miminka
Vložil(a): skřítek,4. 8. 2016 15.56
Maminky obracím se s prosbou o vaše zkušenosti. Moje maličkám (4 m.) si začala neustále sát paleček. Téměř nic jiného jí nezajímá, nehlásí se na kojení, nevím kdy se vzbudí, prostě si strčí palec do pusinky a je vyřešen jakýkoliv problém. Už ani nevím, kdy jsem ji slyšela naposledy zaplakat. Palcem se i uspává, klidně se odtrhne od prsa a pokračuje s palečkem. Dudlík odmítá, kojená je kdy chce a jak dlouho chce, ale v poslední době mám pocit, že se ani kojit nepotřebuje, kdybych jí sama nedala k prsu ani si nevzpomene a já bych byla brzy bez mlíka. O ostatních následcích (vývoj zoubků atd.) ani nemluvím. Řešily jste to také? Je možné, že má prostě jen takové období? Neskutečně mi to leze na nervy a nevím jak jí toho zbavit. Děkuji za rady a zkušenosti.
Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Mygara, 19. 11. 2017, 17.31
takže se to neodnaučila, potvůrka .-)
Fuga, 17. 12. 2016, 20.11
naši cumlali běstičky, tak to jsem je nechala a straší asi v 8mi měsících začal palec a dost intenzivně. Tak jsem mu ho měsíc jak otrok pořád vytahovala a zabralo to.
Je to normální, mladší dcera cucala nejprve pěstičky, pak paleček. Dudlík nikdy nechtěla. Usínala u prsa, ale když byla vzhůru a koukala třeba na hrací kolotoč, tak byly palečky na střídačku v pusince. Neřešila jsem to a sama s tím přestala asi v 7 měsících, nevím už přesně
Zuzka Čtvrtečková, 9. 8. 2016, 22.58
Jako poslední komentář od vendy.z Druhý syn měl to samé, ve stejnémvěku. Teď mu bude 6 měsíců a přešlo to
Malá od narození odmítala dudlík (máme doma takové malé pohřebiště- snad patnáct dudlíků různých tvarů a materiálů) a místo toho měla paleček. Bála jsem se, jak jí to budu odnaučovat, ale nakonec to asi v půl roce přešlo samo. Teď si tam strká polštářek nebo tričko, ale paleček už ne. Třeba to u Vás také postupně přejde..
Eliška Kozlova, 5. 8. 2016, 15.01
Synek také raději dumla ručičku, dudlik odmítá, ale je mu teprve měsíc, tak dudlik stále zkoušíme; ve školce jsem měla tří letou holčičku a ta měla opravdu problém, palecek měla vytoceny vzhůru, podél nehtoveho lůžka podebrane puchyrky o krivych zubech a špatné výslovnosti nemluvě. Maminka to nechala zajít dost daleko, zkoncilo to ortezou na palci, tím se i odnaucila dumlani, nakonec palec srovnali, logoped napravil řeč, ale byl to boj. Z této zkušenosti bych byla při cumlani palce opatrná
Katka, 5. 8. 2016, 9.23
Nerostou jí už zuby? Zkuste nabídnout kousátko.